16 Ağustos 2013 Cuma

Sürmeli Şenlikleri Yozgat’ı canlandırdı

Gülşen Kutlu'nun türkülerine Vali Yazıcı da eşlik etti
Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen “Yozgat Uluslararası Sürmeli Şenlikleri”, coşku dolu bir açılış töreni ve renkli etkinliklerle başladı.

Festivalin ilk gününde, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı konser verdi, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırşehir Halk Dansları Toplulukları halk oyunları gösterileri sundular. Bilal Şahin Mahallesi Spor Vadisi alanında cirit gösterileri düzenlendi. Festivalin akşam bölümünde de Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. Pop Müzik Sanatçısı Gökhan Ay ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu da havai fişek gösterileri eşliğinde konser verdiler.

Yozgat Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Un Pazarı da festivalin açılışının ardından hizmete sunuldu.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, şenliklerde yaptığı konuşmada, hayali olmayan insanların bir yere varamayacağını vurgulayarak, “Yozgat’ımızda, önümüzdeki yıllardan itibaren bariz bir şekilde görülecek, çok hayırlı ve güzel işlerin ilimizi beklediğini görüyor ve düşünüyorum” dedi.

Yozgat Uluslar arası Sürmeli Festivali


Şenlik Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu
Şenlik Yürüyüşü
15-17 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yozgat Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, Nida Tüfekçi Anıtı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı eşliğinde şenlik yürüyüşü ile başladı.

Vali Yazıcı: Önümüzdeki yıllarda çok hayırlı gelişmeler göreceğiz

Vali Abdülkadir Yazıcı
Sürmeli Şenlikleri Yürüyüşü ‘nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış programında konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, kamu çalışanlarının görevleri arasında milleti memnun etmenin bulunduğunu söyledi. Vali Yazıcı, acı ve tatlı günlerin birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerektiğini vurgulayarak “Bu yıl 14.’sünü kutladığımız Sürmeli Şenliği’mizde bizlerde birlik ve beraberlik içerisinde buradayız. Yozgat’ın örfüne, adetine, geleneklerine, kültürüne hep birlikte katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.

Hayali olmayan insanların bir yere varamayacağını vurgulayan Yazıcı, “Yozgat’ımızda, önümüzdeki yıllardan itibaren bariz bir şekilde görülecek, çok hayırlı ve güzel işlerin ilimizi beklediğini görüyor ve düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Başer: Yozgat kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, her yıl Türkiye genelinde 400’e yakın festival ve şenliğin kutlandığını ve memleket insanının bu şenliklerde bir araya gelerek medeniyetlerini ve tarihlerini yaşadıklarını ifade etti. Başer, “Bizler de festival kutlarken, kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan Sürmeli’yi anarak kutluyoruz. Sürmeli yar, Sürmeli hasret, Sürmeli türkü, Sürmeli vatandır diyoruz. Yozgat’ımızın, arı, duru, saf olan kültürünü yaşatmayı ve geleceğe hak ettiği şekilde emanet etmeyi diliyoruz. Hamdolsun bu yolda büyük projelere imza attık” diye konuştu.

Azerbaycan ve Gürcitan ekibi izleyenleri coşturdu
Açılış programında Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı ile, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırşehir Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundular.

Halk oyunları beğeniyle izlendi
Açılış töreninin ardından Yozgat Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Un Pazarı, hizmete sunuldu.

Restore edilen Un Pazarı
Etkinliğe AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cirit gösterileri

Cirit oyunları büyük ilgi gördü
Etkinlikler kapsamında Bilal Şahin Mahallesi Spor Vadisi alanında cirit gösterileri düzenlendi.

Vali  Abdulkadir Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, ciritin Türklerin ata sporu olduğunu hatırlatarak, “At sporunun özellikle Türk Milleti’nin geçmişinde ve geleneğinde çok önemli bir yeri var. Ben de Erzurumlu olduğum için cirite yabancı değilim. Bugün de Yozgat’ımızda cirit gösterisi yapıldı ve hep birlikte büyük bir keyifle izledik” diye konuştu.

Sürmeli Şenlikleri’nin bütün güzelliğiyle devam ettiğini ve halkın katılımının da üst düzeyde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı,  bunun kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Yazıcı, “Ne zaman ki yürekler toplu çarpar, insanlar aynı duygu, aynı sevgi ve muhabbet halkası etrafında birleşir, o toplum mutlu bir toplum hâline gelir. Biz de inşallah bunu kendi ilimizde sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Şarkılarla, türkülerle bir yaz akşamı...
14’üncü Uluslararası Sürmeli Şenliği’nin birinci günü saat 19:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterileri ve saat 21:00’de havaî fişek gösterileri eşliğinde Pop Müzik Sanatçısı Gökhan Ay ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu konseri ile tamamlandı. Programın sunuculuğunu Yozgatlı televizyon programcılarından Murat Yeni yaptı.

Gülşen Kutlu
Gökhan Ay

Hiç yorum yok: