18 Ağustos 2013 Pazar

Sürmeli güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Köse oldu

Yusuf Köse başpehlivan oldu
Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri sonucunda başpehlivanlığı Yusuf Köse elde etti.

Güreşlere Yozgat Belediyesi Güreş Spor Kulübü, Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya, Aksaray ve Yozgat Güreş Eğitim Merkezlerinin güreşçileri katıldı.

İş adamı Yaşar Güder, güreş ağası olurken, yapılan müsabakalar sonucunda Başpehlivan Yusuf Köse oldu. Müsabakalarda ikinciliği Ahmet Özdemir, üçüncülüğü de Mahmut Çöl elde etti.

Dereceye giren pehlivanlara ödüllerini veren Vali Abdulkadir Yazıcı,  “Pehlivanlarımızın güreş müsabakalarına, pehlivan yürekli Yozgatlılar yoğun ilgi gösterdi. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Sporcuları da kutlayan Vali Yazıcı, “Uluslar arası alanda başarı için güreş sporunu tabana yaymamız lâzım. İlimizde güreş sporu, geniş katılım sağlayan, ilgi gören bir spor dalı. Bu gün de bunun güzel örneklerini görüyoruz. Pehlivanlarımız, kıyasıya güreş tuttular. Bir yörede güreş sporuna ne kadar ilgi varsa, ülkemize de bu ilgi önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu.

Yozgat’ta çok sayıda güreşçi olduğuna dikkati çeken Vali Yazıcı, “Kentimizde çok güreşçimiz var. Rıza Kayaalp gibi uluslar arası başarı sağlamış güreşçimiz var. İnşallah bu pehlivanlarımız da gelecek yıllarda uluslar arası alanda başarı sağlarlar” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, güreşlerin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu belirterek, Sürmeli Şenlikleri’nde her yıl karakucak güreşleri düzenlediklerini söyledi.

Güreş yarışmalarında birinciyi tam altın, ikinciyi yarım altın, üçüncüyü ise çeyrek altınla ödüllendirdiklerini ifade eden Başer, “Yozgat denildiğinde güreş sporuyla anılır. Geçmiş tarihimizde, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı hem Türkiye’de hem de dünyada dalgalandıran pek çok Yozgatlı güreşçilerimiz var. Celal Atik’ler gibi, en son Rıza Kayaalp’imiz gibi dünya şampiyonları yetiştirdik. Ata sporumuza belediye olarak değer veriyoruz” diye konuştu.


Etkinliği kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Hiç yorum yok: