6 Ağustos 2013 Salı

Sekili karpuzunda hasat zamanı

Sekili karpuzlarının hasadı başladı
Yozgat’ın Sekili Beldesi’nde 2 bin dekar alanda yetiştirilen organik karpuzların hasadına başlandı.

Sekili Belediye Başkanı Halil Bacanak, karpuz yetiştirilen diğer şehirlerde karpuz sezonu kapandığında Sekili Beldesi’ndeki karpuzların yetiştiğini belirterek, Sekili karpuzlarını Yozgat’ın yanı sıra Ankara, İstanbul, Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir, Amasya ve Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Bacanak, Sekili karpuzlarının, kumlu toprakta yetiştiği için şeker oranının daha yüksek ve içinin açık kırmızı olduğunu kaydetti. Sekili karpuzlarının hasadı, bu konuda tecrübeli olan Şanlıurfalı tarım işçileri tarafından yapılıyor. Karpuzların kilosu tarlada 40 Kuruştan satılıyor.

Hiç yorum yok: