20 Ağustos 2013 Salı

Muhteşem hastanenin temeli törenle atıldı
Yozgat’ın sağlık çilesi 2015’te bitecek

11 katlı, 475 yataklı hastanede 15 ameliyathane bulunacak

Şehir Hastaneleri Projesi'nin ilki Yozgat'ta hayata geçiriliyor
Sağlık Bakanlığı’nın kamu-özel ortaklığı modeliyle yapacağı ve 18 ilde hayata geçirilecek olan  Şehir Hastaneleri’nin ilkinin temeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı bir törenle Yozgat’ta atıldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu proje ile Yozgat tarihinde tek seferde en büyük yatırımın temelinin atıldığını belirterek, böylesi bir günü yaşıyor olmanın sevincini duyduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, “Bu hastane, Yozgat’ı sağlık hizmetleri alanında başka illere bağımlı olmaktan kurtaracağı gibi bölge halkına da hizmet verecektir” dedi.

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı Ortaklığı yapacak. 275 milyon Lira’ya mal olması öngörülen hastanenin 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

5 yıldızlı otel konforunda olacağı belirtilen 475 yatak kapasiteli hastanede 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP odası bulunacak.

Hastanede endoskopi, radyoloji, nükleer tıp, ameliyathane, anjiyo, acil, diyaliz, fizik tedavi, sterilizasyon, ileri patoloji, ketem ve kemoterapi birimleri ile 32 poliklinik ve 15 adet ameliyathane yer alacak. 29 adet engelli olmak üzere bin 207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek olan hastane, 11 kat olarak inşa edilecek.

Müezzinoğlu: Tek seferde en büyük yatırım

Mehmet Müezzinoğlu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu proje ile Yozgat tarihinde tek seferde en büyük yatırımın temelinin atıldığını belirterek, böylesi bir günü yaşıyor olmanın sevincini duyduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, “Bu hastane, Yozgat’ı sağlık hizmetleri alanında başka illere bağımlı olmaktan kurtaracağı gibi bölge halkına da hizmet verecektir” dedi.

Bozdağ: Devlet imkânlarının kapısı herkese açıldı

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, Türkiye’de sağlıkta büyük dönüşümler yaşandığının altını çizerek, “Biz iktidara geldiğimizde köylere ambulanslar torpille giderdi. İktidarda olanlardan yakını varsa oraya ambulans giderdi. Ama şimdi Sayın Bakanım sizin sayenizde, ortaya koyduğunuz sağlıkta büyük dönüşüm projesi sayesinde, köyüne, mezrasına, dağına taşına arabaların dahi gitmediği yere çaresiz vatandaşımızın ayağına devletin ambulansı, hekimi, hemşiresi hep beraber gidiyor. Eczanelere giremeyen insanlarımız vardı. Şimdi kapılar herkese açıldı. Vatandaşlarımız acısıyla kuyrukta bekliyordu. Şimdi kuyruklar bitti” diye konuştu.

Vali Yazıcı sıradaki projeleri sıraladı

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise Yozgat ve Yozgat halkı adına tarihî bir gün yaşadıklarını belirterek, temeli atılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Yozgat’ın kalkınma hamlesini oluşturacak zincirin önemli halkalarından birisi olacağını söyledi.

Vali Yazıcı, yeni Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, Spor Vadisi, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hızlı Tren Hattı ve Yozgat Havaalanı projelerini de hatırlatarak, Yozgat’a yapılan yatırımlarda emeği geçen siyasîlere teşekkür etti.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından edilen duanın ardından butona basılarak hastanenin temeli atıldı.

Tarihî güne tanıklık ettiler
Törene Çiçek, Bozdağ ve Müezzinoğlu’nun yanı sıra  AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal,  Belediye Başkanı Yusuf Başer, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Yanıkomeroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Sürenkök, Şam Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Bingöl, Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Testi Kebabı, testiden lülesi çekiçle kırılarak çıkarılıyor
Yozgat Valiliği, konuklarına Yozgat mutfağının ünlü yemeği Testi Kebabı ikram etti. İkram sırasında geleneksel ‘testi kırma’ ritüelini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yerine getirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, twitter sayfasında testi kırarken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Yozgat’ta kalp kırmadık, testi kırdık. :)) Çok şükür testi de geçtik galiba” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: