7 Ağustos 2013 Çarşamba

Taraf yazarı Mehmet Baransu:
Ergenekon’da düğmeye Taraf değil Hürriyet bastı

Mehmet Baransu
İkinci aşamada Özel Kuvvetler Komutanlığı var

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, 2008 yılında Veli Küçük gözaltına alındığında gazetede yaptıkları haber toplantısında, bu yapı hakkında bazı bilgiler verdiğini ancak Taraf’ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın “bu çocuk ne saçmalıyor?” dercesine bir tavır takındığı için toplantıyı terk ettiğini yazdı. Baransu, yaklaşık bir hafta sonra Hürriyet gazetesinde Tuncay Güney ve Ergenekon haberinin yayınlanması üzerine, kendisinin daha önce paylaştığı bilgilerin fantastik olmadığına yayın ekibinin ikna olduğunu, “Taraf- Ergenekon efsanesi”nin de o gün başladığını kaydederek, “Düğmeye aslında Hürriyet bastı” dedi.

Sırada derin devletin tetikçileri var

“İkinci perde yolda” başlıklı yazısında, “Kimse fark etmese de şimdi sırada Ergenekon’dan daha önemli bir soruşturma var” diyen Baransu, bunun Özel Kuvvetler Komutanlığı soruşturması olduğunu belirtti. Baransu, bu konuda şunları kaydetti:

“Halen sesiz ve derinden devam eden bu soruşturmayla, Türkiye derin devletin tetikçileriyle yüzleşecek. Suikastlar, bombalamalar, fişlemeler, eylem planları, sivil bildiğimiz şahısların derin devlete çalışması gibi onlarca gerçekle yüzleşeceğiz. Tabii birileri iktidarlarının devamı için yine karanlık güçlerle perde arkasında anlaşma yapmazsa...”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: