23 Ağustos 2013 Cuma

Hamiyet çocukları İstanbul’u gezmeye gittiler

Hamiyet çocukları dualarla İstanbul'a uğurlandı
Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin Hamiyet çocukları ve annelerine yönelik 23-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceği “Hamiyet İstanbul Gezisi”, uğurlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı açıklamada, 8 otobüsle yapılacak ve 348 kişinin katılacağı İstanbul gezisinde Hamiyet çocukları ve annelerinin yanı sıra çocuk evleri çocuklarının da yer aldığını söyledi.

Çocukların eğitim yılı süresince yoğun bir çalışma ortamından geçtiklerini vurgulayan Yazıcı, “Çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer almalarını istiyoruz. Bu nedenle tarihî ve kültürel İstanbul gezisinin yanı sıra onların eğlenmelerini sağlayacak farklı tesisleri gezdireceğiz. Minyatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Akvaryum Gezisi’nin yanı sıra Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı Gezisi, tarihî Sultan Ahmet ve Eyüp Sultan camilerini gezip görecekler. Çocuklarımız, ayrıca İstanbul Üniversitesi’ni de yerinde görerek bilgilendirilecekler” dedi. Yazıcı, gezi programında emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise belediye olarak Hamiyet çocukları İstanbul programında yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çocukların yüzlerindeki tebessümün kendilerini her zaman mutlu ettiğini vurgulayan Başer, “Bügün önemli bir organizasyona saygıdeğer Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı Bey ile imza atıyoruz. İstanbul’a Hamiyet çocukları ve annelerimizi uğurlayacağız. Buradaki amacımız, Hamiyet çocuklarımıza tarihî ve kültürel yerleri gezdirmek ve güzel bir anı bırakmak istiyoruz.  Bütün çocuklar bizim için kıymetli. Organizasyonumuz, ileriki günlerde farklı etkinliklerle devam edecek. Bu gezi, Bozok Bereket Kervanı gibi değerli ve kıymetli bir faaliyet. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Başer’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile konvoy İstanbul’a hareket etti.

Öte yandan Vali Yardımcısı Can Aksoy, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş,  İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen İstanbul Gezisi’ne Hamiyet çocukları ve anneleri katıldı.

Hiç yorum yok: