13 Ağustos 2013 Salı

Ergin Gül’ün hiç projesi yok mu?

Peki ama nasıl?
Sürur Öztürk

MHP Sorgun Belediye Başkan Aday Adayı Sayın Ergin Gül, büyüklüğüne ve önemine bu kadar vurgu yaptığı bu güzide ilçeye gerçekten belediye başkanı olmak istiyorsa, Sorgun’u nasıl kalkındıracağına dair -varsa- somut projelerini ortaya koymalıdır. Eğer hiçbir projesi yoksa, boşuna zaman ve para kaybetmemelidir.

Ağustos ayının ilk günlerinde MHP’den Sorgun Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu MHP İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla ilân eden Ergin Gül, propaganda çalışmalarında sosyal medyayı da kullanıyor. Sosyal medyayı neden kullandığını açıklama ihtiyacı da duyan Gül, twitter sayfasında “Sosyal medyada yer almamızın nedeni, özellikle gençlere temas etmek, fikir ve düşüncelerini öğrenmektir” diyor. Ardından, “Şehrimizde yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımızın % 30’u 18 ilâ 28 yaş aralığında. Dinamik ve genç desteğe sahibiz” diyerek genç nüfusun önemine işaret ediyor.

Sorgun’un merkezinde seçmen sayısının 32 bin 400, bağlı belde ve köylerle birlikte 56 bin 600 olduğunu belirten Gül, “Yani tek başına milletvekili çıkaracak güçte” diyerek, Sorgun’un gücüne vurgu yapıyor.

Aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi unvanı da bulunan Gül, twitter mesajlarında göç meselesi ve ilçenin iktidara verdiği desteğe rağmen yeterince hizmet alamadığı iddiası üzerinde duruyor; bunu da “Başkente 200 kilometre yakın, hizmete 20.000 km uzaktayız” diyerek ifade ediyor.

AK Parti’nin 2011 seçimlerinde Yozgat genelinde 171 bin 840 oy aldığını belirten Gül, “Bunun 39 bin 822’sini Yozgat merkezden, 35 bin 213’ünü Sorgun’dan aldı. Peki şehre ne verdi?” diye soruyor.

Gül, göç konusunda da “Son olarak 2010-2011 dönemi baz alındığında Yozgat, deprem felaketi yaşanan Van ilimizden sonra en çok göç veren ikinci il durumundadır” diyor.

Ancak Gül, AK Parti iktidarı döneminde hizmet alamadığını iddia ettiği Sorgun’a, MHP’li bir Belediye Başkanı olarak nasıl hizmet getireceğine ve göçü nasıl önleyeceğine dair tatminkâr hiçbir açıklama yapmıyor, ortaya hiçbir proje koymuyor.

Bu konuda şu ana kadar basına yansıyan tek somut açıklama, basın toplantısında dile getirdiği “israfı önleyeceğim” iddiası. “Belediye, içinden çıkılmaz bir borç bataklığına sürükleniyor. On yıl önce sıfır borç ile devraldıkları belediyeyi jeotermal dışında ortada kayda değer hiç bir kalıcı yatırım yokken onlarca trilyon borca sokan bu yönetim anlayışına dur demek için de adayım” diyor. 

Sorgun’da yılda bir kere düzenlenen geleneksel “Gurbetçiler Şöleni”ni de “Bu havaya savrulan paralara da dur demek için adayım” diyerek eleştiriyor; ancak buna karşılık kendi kültür-sanat politikasının nasıl olacağına, ne gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceklerine dair hiçbir veri sunmuyor.

Sorgun Belediyespor’un elde ettiği başarıya oranla kulübe yapılan harcamaların çok fazla olduğunu ileri sürüyor; ama kendi spor politikası hakkında hiçbir beyanda bulunmuyor. “Şehrimizde yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımızın % 30’u 18 ilâ 28 yaş aralığında. Dinamik ve genç desteğe sahibiz” diyor ama gençlere hangi hizmetleri sunacağından hiç bahsetmiyor.

MHP Sorgun Belediye Başkan Aday Adayı Sayın Ergin Gül, büyüklüğüne ve önemine bu kadar vurgu yaptığı bu güzide ilçeye gerçekten belediye başkanı olmak istiyorsa, Sorgun’u nasıl kalkındıracağına dair –varsa- somut projelerini ortaya koymalıdır. Eğer hiçbir projesi yoksa, boşuna zaman ve para kaybetmemelidir.

(sururozturk@gmail.com)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim tanıdığım Ergin Gül'se projesi olmadan yola çıkmaz, bekleyip göreceğiz. İnşallah tüm belediye başkan adayları projeleriyle yarışırlar bu seçimde.