13 Ağustos 2013 Salı

Çakır: Demek ki fitne dışarıda değil içerideymiş

Ruşen Çakır
Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın “Yahu siz çekilin bir aradan” başlıklı yazısını değerlendirirken, “Demek ki fitne dışarıda değil içerideymiş” tespitinde bulundu.

“Hükümet ve cemaatin, 2007 seçimlerinden sonra ittifak hâlinde, başta ordu olmak üzere Türkiye’nin eski iktidar sahiplerini tasfiye etmeyi başardıklarını” ifade eden Çakır, “Mağluplar da yeniden kazanabilmenin yegâne yolunun galipleri birbirine düşürmek olduğunu pekâlâ biliyorlardı. Bu nedenle onların arasına nifak sokmak için ellerinden geleni yapmaları beklenirdi” tespitini yaptıktan sonra, “Ancak” diyerek şu değerlendirmede bulundu:

İçerideki fitne

“Ancak cemaat-hükümet ittifakının, düşmanlarının dışarıdan müdahalesi (fitne) sonucu değil de düşmansız kalmanın verdiği rahatlamayla içeriden çatladığını anlamak o kadar da zor değildi. İşte Ekrem Dumanlı’nın son yazısı, sorunun dışarıdan değil içeriden kaynaklandığını öfkeli ama samimi bir dille ifade ettiği için önemli. Örneğin Dumanlı, adlarını vermediği bir siyasetçi, bir bürokrat ve bir gazeteciyi tarif ederek, bunların zamanında kendilerine gelip AKP ve Başbakan’ı çekiştirdiklerini, ama bir süredir Gülen hareketi aleyhine tavırlar takındıklarını yazdı.

Şu sözlerinin altını çizmek şart: “Bazı sorunları bahane ederek egolarını tatmin edenler hem sırtını dayadıkları yapıya hem Türkiye’ye zarar veriyor. Üstelik sakil de kaçıyor. O yüzden işgüzar birilerine, ‘Siz çekilin aradan kardeşim; riyakârlığın âlemi yok!’ demek gerekiyor.”

Demek ki fitne “dışarıda” değil “içeride”ymiş. Bakalım, Gülen cemaati ile AKP hükümeti arasındaki sorunlar “çok eski yıllara dayanan arkadaşlık ve kardeşlik hukukunun devreye girmesiyle” çözülüp “ihtilaftan rahmet devşirilebilecek” mi?

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: