15 Ağustos 2013 Perşembe

Bozdağ: Cemaatle aramızı bozmak isteyenler var

Bekir Bozdağ - Fethullah Gülen
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Hükümeti ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki muhabbetin devam ettiğini ancak ilişkileri bozmak isteyenler olduğunu söyledi. Bozdağ, “Beyhude gayret içindeler. AK Parti de cemaat de fitne ateşi yakmak isteyenleri çok iyi tanır. Bunların niyet ve amaçlarını da biliyoruz” diye konuştu.

Yozgatlı gazetecilerden Ömer Şahin’in haberine göre Bozdağ, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada, AK Parti’nin Gülen Cemaati’nin toplumdaki desteğini öğrenmek için anket yaptırdığı iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Ömer Şahin’in “Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Cemaatle aramızda sorun çıkması için uğraşanlar var” başlığıyla yayınlanan haberinin ilgili kısmı şöyle:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümet ile Fethullah Gülen Cemaati arasında ‘muhabbet’in sürdüğünü söyledi. Bozdağ, Radikal’e yaptığı değerlendirmede, “Aramızdaki muhabbette bir azalma yok. Muhabbet olmasaydı Sayın Başbakanımız Türkçe Olimpiyatları finallerine gider miydi? Neredeyse bütün bakanlar finallere gitti. Yurtdışında gittiğimiz ülkelerde okulları ziyaret ediyoruz” dedi.

Hükümet ile Gülen Cemaati (Hizmet Hareketi) arasındaki ‘muhabbet’i bozma gayreti içinde olanlar bulunduğunu ve bu kişileri bildiklerini söyleyen Bekir Bozdağ, “AK Parti ile Hizmet arasında sorun oluşsun diye samimi gayret içinde olan kişi ve çevreler var. Bunların yaptığı abesle iştigaldir. Beyhude gayret içindeler. AK Parti de cemaat de fitne ateşi yakmak isteyenleri çok iyi tanır. Bunların niyet ve amaçlarını da biliyoruz” diye konuştu.

AK Parti’nin Gülen Cemaati’nin toplumdaki desteğini öğrenmek için anket yaptırdığı iddialarını da kesin bir dille yalanlayan Bozdağ, ”Bu da pek çok iftiradan bir tanesi. Seçimler yaklaştıkça bu yöndeki tezviratların artacağını tahmin ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: