12 Ağustos 2013 Pazartesi

Bölge Hastanesi’nin temeli 20 Ağustos’ta atılacak

Törene Başbakan Erdoğan da katılabilir

Tam teşekküllü modern bir hastane
Yozgat Esentepe’deki 75 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan 475 yataklı Yozgat Bölge Hastanesi’nin temelinin 20 Ağustos’ta atılacağı bildirildi.

yozgatgazetesi.com’un haberine göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı temel atma törenine, programının müsait olması hâlinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, bölge hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte, 2016 yılından itibaren Yozgat halkının tedavi için büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Habere göre, projenin temel hafriyatını üslenen Mustafa Koç’un Koç-Emek şirketi, Yozgat Bölge Hastanesi alanını temel atama törenine hazırlamak için hafriyat çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. 112 milyon Liraya mal olması öngörülen hastane, en son teknojilerle donatılarak tamamlanacak. Modern bir şekilde yapılacak hastanede bütün poliklinikler hizmet verecek.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“Bilindiği gibi, bölge hastanemizin inşaası bir süre Danıştay kararı engeline takılmıştı. Hastanenin inşaatı hızla devam edecek ve gecikme süreci telafi edilecek. Çünki bu devasa hastane, önümüzdeki yılsonunda tamamlanarak halkımızın hizmetine açılmış olacak. Bu hastanemiz, hizmete girdiğinde Yozgatlı hastalarımızın tedavi ve ameliyatları Yozgat’ta yapılacak. 2016’dan sonra Yozgatlı hastalarımızın büyükşehir hastanelerinde sıkıntı yaşamalarına gerek kalmayacak. İktidarımızın bu önemli projesinin Yozgat’ımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Hiç yorum yok: