22 Ağustos 2013 Perşembe

Baykal: Bozdağ’a yapılan saldırı,
toplumu kamplaştırmak isteyenlerin projesiydi

Deniz Baykal uyarılarda bulundu
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırının toplumu kamplaştırmak isteyen kesimlerin bir projesi olduğunu iddia ederek, bu oyuna gelinmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’yi dizayn etmek isteyen güçlerin son dönemde yeniden yoğun bir çaba içine girdiklerini gözlemlediğini belirterek, özellikle etnik ve dinsel konularda herkesin çok duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal da, “Hacıbektaş’ta, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan saldırı sıradan bir olay değil” diye yazdı.

Baykal’dan uyarılar

Zaman gazetesinde “Baykal: Türkiye’yi dizayn etmek isteyen güçler yeniden devrede” başlığıyla yayınlanan habere göre Baykal, kendisine yakın partililere bazı değerlendirmelerde bulundu.

Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırının toplumu kamplaştırmak isteyen kesimlerin bir projesi olduğunu ileri süren Baykal, bu oyuna gelinmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Baykal, şunları söyledi:

“Kamplaştırma çabalarına prim vermemeliyiz. Yarın başka yerde, başkalarının sempatizanları da başkalarına saldırırsa, bu iş içinden çıkılmaz hal alır. Siyasî kutuplaşma ve kamplaşma Türkiye’ye hep zarar getirdi, bundan sonra da yarar getirmez. Türkiye, bugüne kadar bu tür oyunları aşmıştır. Bundan sonra da aşmalı ve oyunlara gelmemelidir. Hele de hoşgörü mimarı Hacı Bektaş Veli gibi bir insanın mekânında, bu tür hoşgörüsüzlüklere yer yoktur. Yıllarca orda kardeşliği savunduk, bundan böyle de bu kardeşliğin devam etmesi gerekiyor.”

Deniz Baykal, bir Başbakan Yardımcısı’na yönelik yumruklu saldırının ve bazı çevrelerin bu olaya prim vermesinin, Türkiye siyaseti açısından kötü sonuçlar doğuracağını da vurguladı. Baykal, şöyle konuştu:

“Yumruk olayı, Türkiye’nin siyasî geleceği açısından hiç hoş bir olay değil. Siyaseti il il, ilçe ilçe, bölge bölge bölersek, hiç kimse hiçbir yerde rahat konuşamaz. Böyle üzücü olaylara prim vermemek lâzım. Hem özgürlüğü savunacaksınız, hem de insanların düşüncelerini özgürce söylemesine mani olacaksınız. Bu, çelişkili bir durumdur. Bekir Bozdağ’a yapılan olay çok üzücü.”

Ünal: Bu bir deneme

Mustafa Ünal
Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal da, “Hacıbektaş’ta, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan saldırı sıradan bir olay değil” diye yazdı. Ünal, “Sıcak sonbaharın provaları” başlıklı dünkü yazısında, Bozdağ’a yapılan saldırının, ‘sıcak sonbahar’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, bunun bir deneme olduğunu ileri sürdü.

Bozdağ: Saldırı planlı

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat’ta düzenlenen Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı açıklamada, kendisine düzenlenen saldırının, CHP ile irtibatlı bir şekilde önceden planlanmış organize bir saldırı olduğunu ima etmiş, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat’ın, saldırgana ismiyle hitap ettiğine dikkat çekmişti.

Bozdağ’a saldırı soruşturmasında 5 polis açığa alındı

Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan yumruklu saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Hacıbektaş Polis Merkezi Amiri Yasin Karip, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Faruk Yaman, bir komiser ile 2 polis memuru açığa alındı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a saldırıda bulunan Hüseyin Satı, Hacıbektaş Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘adlî kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bozdağ, saldırganın serbest bırakılması üzerine “Yumruğu savcılar yeseydi serbest bırakırlar mıydı?” diye sorarak tepki göstermiş, bu tepki üzerine de Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu açıklama yapmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: