13 Ağustos 2013 Salı

Başkan Topbaş açıkladı: Elimizde gezi eylemlerinin planlandığı toplantının kayıtları var

Kadir Topbaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’da ve Türkiye’de hareketlerin nasıl başlatılacağı ve ne yapılacağıyla ilgili Şubat ayında yapılan toplantıların kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo” dedi.

Maltepe Sahil Dolgu Alanı Projesi’ni yerinde inceleyen Topbaş, muhabirlerin sorularını cevapladı.

Başkan Topbaş, “AK Parti Milletvekili İdris Bal, Gezi Parkı olaylarına ilişkin rapor hazırladı. ‘Başbakan yanlış yönlendirildi’ şeklinde ifadeleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, olaya tek yönlü bakılmaması, farklı farklı boyutlarda değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Topbaş, “Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. Yani İstanbul’da ve Türkiye’de hareketlerin nasıl başlatılacağı ve ne yapılacağıyla ilgili Şubat ayında yapılan toplantıların kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo. Niçin Taksim’deki Cumhuriyet Caddesi ortasında 40 santim çapındaki çınar ağaçları budanırken, kaldırılırken -ki orman fakültesinin ve kurul tarafından denetimi de yapılan bir çalışmaydı ve Sadabat’a dikildi- hiç kimsenin gıkı çıkmadı, Gezi Parkı’nın kenarındaki iki metrelik yere gelince kıyamet koptu? Çünkü buraya gelince biliniyordu ki hassas bir konuydu” diye konuştu.

İçlerinde birkaç siyasetçi de var

Olayın başka boyutlarına, gelişim süreçlerine ve Türkiye’nin siyasî geçmişine bakıldığında çok farklı şeyler okunabileceğine işaret eden Topbaş, toplantının siyasî olmadığını ancak siyasîlerden birkaç ismin bulunduğunu, bundan sonrası için yapılan çalışmalardan haberdar olduklarını ve bunlardan istihbaratın da bilgisi olduğunu, gelen bilgileri de ilgililere ulaştırdıklarını anlattı.


Hiç yorum yok: