16 Ağustos 2013 Cuma

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a çirkin saldırı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ yumruklu saldırıya uğradı
Hacıbektaş’ta provokasyon

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesi’nde düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinin açılış töreninde, Hüseyin Satı isimli bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Bozdağ, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Bu, Alevi kardeşlerimizle alâkalı bir husus değildir. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum; ama Hacı Bektaş dostları, bu provokasyona prim vermediler. O yüzden onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Radikal gazetesinden hemşehrisi Ömer Şahin’e değerlendirmede bulunan Bozdağ, “Benim canımı, yediğim yumruktan çok CHP’lilerin tavrı yaktı, incitti... CHP’lilerin, saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı” dedi. 

Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen “50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin açılış törenine katıldı.

Bozdağ Hacı Bektaş Veli Müzesi'nde
Törenden önce Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi’ni ziyaret eden Bozdağ, müzenin bahçesinde bulunan ve kutsal olduğuna inanılan Aslanlı Çeşme’den su içti. Müze Müdürü Ayşe Bedir Akhan’dan müze hakkında bilgi alan Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli’nin türbesini de ziyaret ederek dua etti.

Kılıçdaroğlu'na Makalat'ı hediye etti
Bozdağ, daha sonra törenin yapılacağı alana geçti. Protokolde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşan ve bir süre sohbet eden Bozdağ, Kılıçdaroğlu’na “Alevi Açılımı” kapsamında Türkçe’ye çevrilen Hacı Bektaş-ı Veli’nin 12 ciltten oluşan Makalat isimli eserini hediye etti.

Provokasyon Bozdağ konuşurken başladı
Daha sonra Bozdağ’ın kürsüde konuşma yaptığı sırada bir grup, Bozdağ aleyhine sloganlar atarak protesto gösterisinde bulundu. Bozdağ, konuşmasının ardından kürsüden indikten sonra isminin Hüseyin Satı olduğu öğrenilen 34 yaşındaki bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Bozdağ’ın, yüzüne ve göğsüne darbe aldığı öğrenildi.

Saldırgan, Bozdağ’ın korumaları tarafından etkisiz hâle getirilerek gözaltına alındı.

Korumalar müdahale etti
Etkinlikte yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdağ’a ‘geçmiş olsun’ dileğini iletti ve “Çok üzgünüm. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” dedi.

Hüseyin Satı
Saldırgan Hüseyin Satı’nın, Kahramanmaraş Pazarcık Belediyesi’nde fotoğrafçı olarak çalıştığı ancak psikolojik sorunları sebebiyle CHP’li belediye yönetimi tarafından 7 Ağustos’ta işine son verildiği öğrenildi.

Pazarcık Belediye Başkanı Kâmil Dalkara, yaptığı açıklamada, Saldırıdan ve Pazarcıkın bu olayla birlikte anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Dalkara, Hüseyin Satı hakkında şu açıklamada bulundu:

Kâmil Dalkara
“Belediyemizde fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Ama herkese kendisini basın mensubu olarak tanıyordu; fakat basın mensubu değildi, sadece fotoğrafçıydı. Çok eğitimsiz bir kişiydi. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunup insanlarla tartışan bir kişiydi. Sosyal medyadaki paylaşımlarından rahatsız oluyorduk ve bunun için defalarca uyarılarda bulunduk. Psikolojik sorunları vardı ve bu yüzden 7 Ağustos tarihiyle işine son verildi. Yoksul bir ailenin çocuğu, hayatta hiç başarılı olamamış bir kişi. Çabalamasına rağmen bir yere gelememiş ve hayalperest olarak sürekli kendini başka kimliklerle insanlara tanıtıyordu.”

Saldırı Alevi kardeşlerimize mal edilmesin

Bozdağ'dan sağduyulu açıklama
Olayın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bozdağ, şunları söyledi:

“Konuşmamızdan sonraki süreçte maalesef Hacı Bektaş Veli ile alâkası olduğunu düşünmediğim, Hacı Bektaş’ın öğretisiyle, fikirleriyle, sevgi, barış, dostluk, kardeşlik anlayışıyla ilgisi ve alâkası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldım. Ama bunu basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparlarsa ondan üzülürüz. Bu Hacı Bektaşlıların yaptığı bir şey değildir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolundan gidenleri bağlayan bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alâkalı bir husus değildir. Orada bulunan bütün Hacı Bektaş Veli dostları, bu yapılan fevkalade rahatsızlıklarını ifade ettiler, üzüntülerini ifade ettiler ve herkes bundan rahatsız oldu. Yani bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum. Ama Hacı Bektaş dostları, bu provokasyona prim vermediler. O yüzden onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bozdağ’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP’lilerin saldırganı bir alnından öpmedikleri kaldı

Bozdağ, saldırı sonrası CHP Milletvekillerinin saldırganı koruyan tavırlarına da tepki gösterdi.

Radikal gazetesinden hemşehrisi Ömer Şahin’e değerlendirmede bulunan Bozdağ, “Benim canımı, yediğim yumruktan çok CHP’lilerin tavrı yaktı, incitti... CHP’lilerin, saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı” dedi.

Saldırganın “gazeteci” kimliğinden dolayı rahatça kendisine yaklaştığını ve yumruğunun alt dudağına isabet ettiğini söyleyen Bozdağ, “Allah muhafaza elinde bıçak olsa bizi götürmüştü” dedi.

CHP'li Umut Oran ve saldırgan Hüseyin Satı
Törende bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu ’nun saldırıyı net bir şekilde kınamadığını, genel geçer cümleler söylediğini; CHP yöneticileri Umut Oran, Gökhan Günaydın ve milletvekili Durdu Özbolat’ın saldırganı koruyan tavır içine girdiklerini belirten Bozdağ, “Saldırgana kelepçe takılmasını önlemeye çalıştılar. Attıkları twitler var. Durdu Bey, saldırgana ismiyle hitap ediyordu. CHP’lilerin neredeyse bir alnından öpmedikleri kaldı. Ama bu olay Alevilere ve Hacı Bektaşlılara maledilemez. Onlar da üzüldü” diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakan ve milletvekillerinin kendisine “geçmiş olsun” telefonu açtığını söyleyen Bozdağ, arayanlar arasında bazı CHP milletvekilleri olduğunu da kaydetti. “Arayan herkese teşekkür ediyorum” diyen Bozdağ, saldırı karşısında suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti.

Şamil Tayyar’ın saldırı yorumu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, saldırı hakkında twitter sayfasında yayınladığı mesajda “Azgın azınlığın son marifeti Bekir Bozdağ'a saldırı! Efendim Saldırganın psikolojisi bozukmuş! Hanginizin sağlam ki..” dedi.

Hasan Akkiraz’dan inanılmaz provokasyon

CHP İstanbul Milletvekili ve Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Sabahat Akkiraz’ın kardeşi ve menajeri Hasan Akkiraz ise Bozdağ’a saldırı konusunda twitter sayfasında “Aldırma be; iti tekmelemek gibi bir şey. Şerefsiz az havlamıyordu; mecburi din dersinin en katı savunucusu bi yumruktan bir şey olmaz” diye yazdı.

Provokatörler devrede

İşçi Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal, haberi “Bekir Bozdağ arkasına bakmadan kaçtı” başlığıyla verirken, İşçi Partisi’nin gençlik kolları “Tüm Gençlik Birliği” ise haberi sosyal medyada “Bekir Bozdağ şamar oğlanına döndü” başlığıyla paylaştı.

Hiç yorum yok: