14 Ağustos 2013 Çarşamba

Baransu: Topbaş, aday gösterilmeyecek

Kadir Topbaş
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2014 seçimlerinde aday gösterilmeyeceğini iddia etti. Baransu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘İstanbul adaylığını istediği ancak Başbakan Erdoğan’ın kendisini İzmir için aday göstermeyi düşündüğü’ şeklindeki kulis bilgilerini de aktardı.

Baransu, Binali Yıldırım’ın İzmir’e kaydırılması durumunda İstanbul için İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün aday gösterilebileceğinin konuşulduğunu yazdı. Baransu, “Topbaş, İstanbul için aday gösterilmeyecek” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“Görüştüğüm isimler de aynı görüşteler. Kadir Bey’in icraatlarından ziyade sağlık sorunları nedeniyle kendisine teşekkür edileceğini söylüyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarını konuşurken Başkan Kadir Topbaş’la ilgili partinin ne düşündüğünü de öğrenmeye çalıştım. Yaklaşık bir yıl önce yazdığım gibi Topbaş’ın artık son dönemi. Görüştüğüm isimler de aynı görüşteler. Kadir Bey’in icraatlarından ziyade sağlık sorunları nedeniyle kendisine teşekkür edileceğini söylüyorlar. Muhataplarım “sağlık sorunları” cümlesini kullanınca Kadir Bey’in çevresiyle daha önce yaptığım bir görüşmeyi kendilerine hatırlattım; “Sağlık sorunu iddiasının Kadir Bey aday olmasın diye birileri tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı söyleniyor.” Bu cümleme gülümsenerek, “Kadir Bey 15 günde bir tedavi olmak için Amerika’ya gidiyor” cevabını aldım. İki günlük ziyarette aldığım bir diğer izlenim de Egemen Bağış’ın İstanbul’da sık sık görüntü vermesinin nedeninin adaylık olduğu. Muhataplarım Bağış’ın şansının olmadığını, partinin bu isimle oy kaybedeceğini söylediler. Kendileriyle aynı fikirdeyim.

Kurtulmuş aday değil

Binali Yıldırım’ın İzmir’e kaydırılması durumunda İstanbul için ilginç bir isim ortaya atıldı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk. İki kişiden de aynı ismi duymak benim açımdan şaşırtıcıydı. Kamuoyunda ismi adaylar arasında gösterilen Numan Kurtulmuş’un ise kesinlikle aday olmayacağı dile getiriliyor. İki günlük gezimde onlarca konu arasında dikkatimi çeken ayrıntılar bunlar. Siyaset ısındıkça kulislere yeni, şaşırtıcı bilgilerin yansıyacağını şimdiden söylemek de kehanet olmasa gerek.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: