13 Ağustos 2013 Salı

Baransu: Erdoğan’la görüşme gergin geçti
Dumanlı: Sarılıp kucaklaştık, fitne çıkarma!

Mehmet Baransu
Taraf yazarı Mehmet Baransu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın gergin geçen bir görüşme yaptıklarını iddia etti.

Baransu, twitter sayfasında, “Basbakan Erdoğan ve Ekrem Dumanlı görüşmüş. Gergin geçen görüşme notlarını Ekrem Bey yazar mı acaba? Dinlediklerim doğruysa kavga çok büyük” diye yazdı.

Baransu, bu gün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yapılan ve “sert” olarak nitelendirdiği açıklamayı da “yalanlanmaya çalışılan görüşmede dile getirilen konulara da bir cevaptı aslında” diye yorumladı.

Dumanlı: Görüşme gergin geçmedi, sarılıp kucaklaştık

Ekrem Dumanlı ise Baransu’nun “görüşme gergin geçti” iddiasını yalanladı. Dumanlı,  “1- Bir kere Başbakanımız ile görüşme yeni değil. 2- Görüşme saygı-sevgi çerçevesinde oldu, dertleştik, ayrılırken de sarılıp kucaklaştık... Tezim belli: sorunumuz varsa oturur saygı-sevgi içinde konuşuruz. Dürüstçe dertleşiriz. Aramıza girip fitne çıkarmaya gerek yok. Mevzu budur!” diye yazdı.

O komutan İsmail Koçman’dı

İsmail Koçman
Eski 1. Ordu Komutanı İsmail Koçman’ın vefat ettiğini belirten Baransu, bu sebeple bir sırrı açıklamanın zamanı geldiğini ifade ederek, “İrticayla mücadele belgesi sonrası konuşan, ismini açıklamadığım kişi Koçman’dı. Kırgınlıkları vardı ve konuştu Belgeyi ilk kabul eden kişiydi” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: