13 Ağustos 2013 Salı

Atilla: Sokak eylemleri ‘terör’ kapsamına sokuluyor

Talat Atilla
Güneş gazetesi yazarı Talat Atilla, hükümeti devirmeye yönelik sokak eylemlerini “terör” kapsamına sokabilecek formül üzerinde çalışıldığını ileri sürdü.

Talat Atilla, gezi parkı eylemlerinden dolayı gözaltına alınan organizatörlerin, üçüncü ve dördüncü yargı paketlerinde getirilen toplantı ve gösteri hakları konusundaki düzenlemelerden yararlanmaları sebebiyle hükümetin, bu paketlerden geriye gidiş gibi algılanmayacak, ancak boşluk bırakmayacak bir düzenleme üzerinde çalıştığını yazdı.

Atilla, bu konuda şunları kaydetti:

Sokak eylemleri ‘terör’ kapsamına sokuluyor

“Hükümet kanadı bir taraftan demokratikleşme paketi üzerinde çalışırken diğer yandan da Gezi Parkı sürecini değerlendiriyor.

Gezi Parkı olaylarını organize edenlerin tutuklanmamasına Hükümet kanadından şiddetli tepki gelmişti. Ancak aldığım bilgilere göre Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışma ilginç bir durum ortaya çıkardı.

Gözaltına alınan eylemlerin organizatörlerinin üçüncü ve dördüncü yargı paketlerinde getirilen toplantı ve gösteri hakları konusundaki düzenlemelerden yararlandıkları ortaya çıktı.

Gözaltındakilerin avukatlarının neredeyse tamamının savunmalarını iki pakete dayandırdıkları belirlendi. Hükümet şimdi, bu paketlerden geriye gidiş gibi algılanmayacak, ancak boşluk bırakmayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Mısır’da yaşanan olaylar da AK Partili kurmayları tedirgin ederken, hükümeti devirmeye yönelik sokak eylemlerini “terör” kapsamına sokabilecek formül üzerinde çalışılıyor.

Bu kapsamda TMK 10’la yetkili hakim ve savcıların yetki alanlarının genişletilmesi gündemde.”

Hiç yorum yok: