21 Ağustos 2013 Çarşamba

Yozgat’a acemi birliği geliyor

Salih Fırat'a göre karar kesinleşti
AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, büyük şehirlerdeki acemi birliklerinin küçük Anadolu şehirlerine taşınması konusunda Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştüğünü belirterek, 5 ile 15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman ve Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı” dedi.

Fırat’ın açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin ile birlikte Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret ederek, acemi birliklerinden birisinin de Adıyaman’a taşınması konusunu görüştüklerini söyledi.

Fırat, “Genel Kurmay Başkanlığı’nın askerî birlikleri taşıma planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyonun üstündeki büyük şehirlerde bulunan tüm acemi birlikleri, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Millî Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5 ile 15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman ve Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece taşra illeri acemi sanayisiyle kalkınacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: