19 Ağustos 2013 Pazartesi

475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi’nin temelini Çiçek, Bozdağ ve Müezzinoğlu atacak

Sadece Yozgat'a değil bölge halkına da hizmet verecek
Yozgat’ın sağlık çilesi sona erecek

Kamu-Özel İşbirliği Modeli (KÖİ) ile yapımı planlanan şehir hastaneleri projesi başlıyor. Bu kapsamda ilk hastanenin temeli 20 Ağustos Salı günü Yozgat’ta atılacak.

275 milyon liraya mal olacak hastane 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek. 475 yataklı hastanenin iki yıl içinde bitirileceğini belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hastane, sadece Yozgat’a değil, bölge halkına da hizmet edecek. Teknik altyapısı ve fizikî özellikleri bakımından standartların çok üzerinde bir hastane olacak” dedi.

132 poliklinik ve 15 ameliyathanenin yer alacağı hastanede 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP odalar bulunacak.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılacak.


Şehir Hastanelerinin ilki Yozgat’a

‘Kamu-Özel İşbirliği Modeli’ ile yapılacak şehir hastanelerinin kurulmasına imkân tanıyan yasanın yürürlüğe girmesinden 4 ay sonra ilk kazma Yozgat’ta vurulacak.

Mevcut bütçe imkânları ile 10 yılda tamamlanması mümkün olan hastane, özel sektör finansmanı kullanılarak iki yılda bitirilecek. Yozgat Şehir Hastanesi’nin temeli 20 Ağustos 2013 tarihinde atılacak. Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılacak.

Yeni projeyle sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması hedefleniyor. Her hastane bir üniversite hastanesi gibi araştırma geliştirme faaliyeti yürütecek. Teknoparklar oluşturulacak. Enerji verimliliği en üst düzeyde olan çevre dostu teknolojiler kullanılacak. Yeni hastaneler tüm dijital ve teknolojik donanımlara sahip olacak. Hasta karşılamadan başlayarak tüm tedavi süreçlerindeki hizmetler 5 yıldızlı otel konforunda sunulacak. Hasta odaları tek ve çift kişilik olacak.

Proje hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 275 milyon TL’lik özel sektör yatırımı ile Yozgat tarihinde bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım olacağını belirtti. Müezzinoğlu, Ankara ve İstanbul’da yapılacak Avrupa’nın en büyük sağlık kampüslerinin temel atma törenlerinin de önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini aktardı. Kamu özel ortaklığının tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir model olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı, ödenek yetersizliği sebebiyle kamuda ortalama 8-10 yılı bulan bina yapım süresinin büyük oranda kısalacağını bildirdi. Sözleşme süresince bütün proje riskinin firma üzerinde olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, “25 yıllık sözleşme süresinin sonunda tüm tesisler yenilenmiş halde bütünüyle kamuya terk edilecek ve hazineye artı bir değer oluşturacak.” diye konuştu. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye genelinde 50 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin kamu-özel ortaklığı modeliyle planlandığını aktararak bugüne kadar 17 bin 665 yatak kapasitesine sahip 9 sağlık kampüsü ve hastanesi için yüklenicilerle sözleşme yapıldığı bilgisini verdi.

Hiç yorum yok: