8 Temmuz 2013 Pazartesi

Yozgat Ramazan’a hazır

Ramazan geldi hoş geldi
Yozgat, bütün İslâm aleminde olduğu gibi, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını karşılamanın heyecanını yaşıyor. Yozgat Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde camilerde özel bir temizlik çalışması yaptı, Ramazan davulcularına gerekli eğitimi verdi, uyarılarda bulundu.

Yozgat Belediyesi tarafından tarihî Hayri İnal Konağı’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ramazan Sohbetleri” bu yıl da devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftarda top atışı yapılacak, cami cemaatine şerbet ikram edilecek.

Yozgat Müftülüğü de gerekli programlarını yaptı, eksiklerini giderdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl “Helâl kazanç-Helâl lokma” şeklinde belirlenen ana tema, Yozgat İl Müftülüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle halka anlatılacak.

Ramazan ayının gelmesi sebebiyle gıda ürünleri satan dükkânlarda hareketlilik artarken, çalışma temposu artan işyerlerinin başında ekmek fırınları geliyor. Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden  pide imal etmeye hazırlanan fırınlar, Ramazan’a mahsus özel siparişlerini de daha şimdiden almaya başladılar.

Hiç yorum yok: