31 Temmuz 2013 Çarşamba

Yozgat kaplıcalarının şifalı suları
yeni üretilen kozmetik ürünlerde kullanılacak

Yozgat'ın şifalı kaplıca suları temizlik ürünlerine girdi
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve DeHa Kimya Ltd. Şti. ortaklarından Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, termal suların içerdiği kükürt ve minareller ile diğer şifalı bileşenlerin kozmetik ürünlerin etkisini daha da artıracağını düşünerek, yeni kozmetik ürünler ürettiklerini bildirdi. 

Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, “İlk etapta sıvı el sabunu, duş jeli ve şampuan üzerinde araştırmalarda bulunup üretimini gerçekleştirdik” dedi. Ürünler için “Bozok Terme” markasını tescil ettirdiklerini de kaydeden Hazer, üretim yapmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Şampuan üretiminde termal su kullanmakla kalmadıklarını belirten Hazer, çam yağı, çam terebentini de kullandıklarını kaydetti. Hazer, “Bu çalışmaların Yozgat için önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde yatırımcıları da teşvik etmek istiyoruz. Jeotermali sadece bir kaplıca şeklinde kullanmanın haricinde farklı alanlarda kullananlar var. Biz de kozmetik alanında kullanmak istedik. Bu ürünün, Yozgat’ın gelişmesinde veya katma değer üretilmesi noktasında farklı bir bileşen olacağını düşünüyoruz. Umarım Yozgat için hayırlı olur” diye konuştu.

Ürettikleri sabun, jel ve şampuanın Yozgat’ın bir markası olmasını istediklerini vurgulayan Hazer, şunları söyledi:

“Yaptığımız bu çalışma, aynı zamanda Teknopark projesidir. Biz, burada pilot çalışmalar yapıyoruz. Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Seri üretimden ziyade biz, buraya yatırımcıları davet ediyoruz. Bu ürünü üretmek isteyen yatırımcılara özellikle seslenmek istiyorum. Marka tescili başvurusunda bulunduk. Bozok Terme olarak markamızı aldık ve bu anlamda üretmek isteyenlere yardımcı olmak istiyoruz. Maliyette özellikle hem suyumuzun burada çıkması hem sıcak olması ve en büyük bileşeninin su olması ekonomik anlamada da fiyatları oldukça aşağı çekecektir. Yapılan bu çalışmaların yatırımcıların dikkatini çekeceğini düşünüyoruz.”

Hiç yorum yok: