3 Temmuz 2013 Çarşamba

“Yeni Ufuk”, ESK süt tesislerinin akıbetini sordu

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, geçen yıl Ağustos ayında yaptığı açıklamada, eski adıyla Et ve Balık Kurumu (EBK) kanununda bir değişiklik yapılarak kurumun bünyesinde süt üretimi de yapılacağını, kanun değişikliği yapılması hâlinde ilk süt üretiminin Yozgat EBK’da yapılacağını söylemişti.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Yeni Ufuk”, “Yatırım yapılacak mı?” başlıklı manşet haberinde Başer’in bu açıklamasını hatırlatarak, Yozgat’a yapılması muhtemel yatırımın akıbetini sordu.

Yeni ufuk’un Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş da, bu konuyu ele aldığı “Aylar geçti ama ortada yatırım yok” başlıklı yazısında, süt ve süt ürünlerinin “Sürmeli” markasıyla üretilmesinin düşünüldüğünü de hatırlatarak, “Elinden Pınar’ı kaçıran Yozgat, Et ve Süt Kurumu ile Sürmeli’sine ne zaman kavuşacak?” diye sordu.

Çetin Mermertaş, yazısında şunları kaydetti:

“İnsanın kafasına takılıyor; tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir kentte et ve süt yatırımları neden gecikir? Ya da neden öncelik olmaz? Dahası, makamların iki dudağının arasına, dilinin arasına sıkıştırılır, anlamış değilim.

Milletvekili Başer’i tanırım. Yoluna girmemiş, plan, projesi hazırlanmamış hiçbir yatırımı, hiçbir gelişmeyi gündeme getirmez. Belli ki ESK bünyesinde böyle bir tesis kurulacaktı. Gecikmesi endişelendiriyor.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: