16 Temmuz 2013 Salı

Rasim Ozan Kütahyalı: 15 Ağustos’ta Alevileri şiddet içerikli büyük bir ayaklanmaya kışkırtacaklar

Rasim Ozan Kütahyalı
Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, “Aleviler kışkırtılıyor” başlıklı yazısında, 15 Ağustos’ta büyük bir ayaklanma için Alevilerin kışkırtılacaklarını iddia etti. Kütahyalı, iddiasını şöyle ifade etti:

“Evet, 15 Ağustos için plan bu... Tarih çok yakın ve bu istihbarat çok ciddi... 15 Ağustos’ta büyük ve kapsamlı olması istenen, yine günlerce Türkiye’yi kilitleyecek bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Birileri Alevi yurttaşları topluca, içinde şiddet de barındıran bir ayaklanmaya sürüklemek istiyor...”

Kütahyalı, bu yazısı üzerine kendisiyle yapılan röportajda da soruları şöyle cevapladı:

Amaç Erdoğan’sız bir hükümet

Rasim bey, 15 Ağustos’ta bir ayaklanma tasarlanıyor diyorsunuz...

Evet, devletin tüm istihbarat birimleri bu konuda ayakta. Hatta birbiriyle kavgalı istihbarat unsurları bile bu konuda söz birliği ediyor.

 İçeriği nasıl olacak bu eylemlerin?

Muhtemelen yine ve sadece Erdoğan’ı hedef alan derin strateji devam edecek. AK Parti ve hükümet değil, tek hedef Erdoğan. Amaç Erdoğan’sız bir hükümet... Alevileri kalkan yapmak istiyorlar. Hem Aleviler bu oyuna gelmemeli hem de hükümet Alevilerin taleplerini karşılayan acil bir girişim başlatmalı.

Bu ayaklanmanın zemini nasıl yaratıldı?

Alevi meselesi sürdükçe ve özgürlükçü yolla çözülmedikçe bu sosyal zemin varlığını korur. Öte yandan istihbarat birimleri son 6 aydır çok sayıda Alevi dedesinin İran’a götürüldüğünü ve İran istihbaratı tarafından Erdoğan’a karşı kışkırtıldığını söylüyor, ‘kanıtlarımız var’ diyorlar. Aynı şekilde Alman istihbaratının Alevileri Erdoğan karşıtı yönde örgütlediği söyleniyor. Bu iki devlet üzerinde özellikle duruyorlar. İşin istihbarî kısmı istihbaratçıların işi. Devlet, Almanya ve İran’a gereken şekilde haddini bildirir. Alevi kanaat önderlerini de pis oyuna gelmemeleri için uyarır. Biz yazarlar işin “sosyal mesele” kısmıyla ilgilenmeliyiz..

Bu olayın sosyal kısmı nedir, nasıl halledilir?

Büyük Türkiye hedefimiz varsa Alevi yurttaşları da sisteme dahil etmek ve özgürlükçü yöntemlerle Alevi meselesini doğru tanımlamak ve çözmek zorundayız. Yazılarımda bunu anlatıyorum zaten...

Hiç yorum yok: