4 Temmuz 2013 Perşembe

Özışık: ESK yapmazsa STK yapar

Metin Özışık
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, dün “Yeni Ufuk” gazetesinin gündeme getirdiği Et ve Süt Kurumu (ESK) bünyesinde süt ve süt ürünleri üretimi yapılması konusunda Yozgat sivil toplum kuruluşlarının teşebbüste bulunabileceklerini bildirdi.

Süt işletme ünitesinin bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere önemli katkı sağlayacağını belirten Özışık, Et ve Süt Kurumu bünyesinde süt ünitesi kurularak hizmete açılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Kurum tarafından yatırım yapılmaması hâlinde, biz talibiz. Elimizi taşın altına koyarak tesisin hizmete sokulmasına sağlarız” dedi.

Özışık, ESK bünyesinde süt tesislerinin kurulması için Yozgat STK ile ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

Yozgat’ta sütün tek bir firma tarafından toplanmasının çiftçileri etkilediğini ifade eden Özışık, “Et ve Süt Kurumu’nun, süt ünitesine yönelik bir çalışma yapmak üzere girişimlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Yozgat İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve Ziraat Odası ile ortak girişim yapabiliriz. Öncelikle kurumun çalışma yapıp yapmayacağını beklemek zorundayız. Ayrıca süt ünitesine katkı vermeye hazırız” diye konuştu.

Mermertaş: Devlet-özel sektör işbirliği ile kurulabilir

Çetin Mermertaş
Dünkü yazısında konuyu ele alan Yeni Ufuk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş da, bu gün yayınladığı ikinci yazısında, süt ünitesini Acemi Er Eğitim Birliği, Üniversite ve Polis Okulu kadar önemsediğini belirtti.

Mermertaş, “Tesis planladığı gibi çalışırsa Yozgat’a getirisi daha fazla olacaktır. Ekonomiye katkı sağlayacaktır. Şehir dışından gelen firmalar yerine besici kendi sütünü kendi işleyip kazanç sağlayacaktır” dedi.

Mermertaş, tesislerin devlet-özel sektör işbirliği sağlanarak  hayata geçirilebileceğini kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: