12 Temmuz 2013 Cuma

Kartoğlu: Sarıgül ikna odasında

Mustafa Sarıgül
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, ‘baronlar’ tarafından CHP Genel Başkanı yapılacağını iddia etmişti.

Star gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu ise, bazı sermaye ve basın çevrelerinin Sarıgül’ün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da Yeni Demokrasi Hareketi’nin Genel Başkanı yapmak istediklerini ileri sürdü. Kartoğlu, şunları kaydetti:

“Kimileri, YDH’nın başarısızlığını ‘erken doğum’a bağlıyordu. Proje iyiydi ama o gün kitle hazır değildi. Oysa bugün ‘Y Kuşağı’ndaki ‘özgüven’ ve dile getirdikleri talepler tam da YDH’nın aradığı kitleyi işaret ediyordu. ‘Yeni YDH’ liderliği için iki isim konuşuluyor: Eski YDH’nın lideri Cem Boyner ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Boyner, hem Gezi’deki ‘antikapitalist’ söylem, hem de adının ‘çapulcu’ya çıkması nedeniyle çekimser; Sarıgül ise ‘ikna odası’nda. ‘Önce CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonra genel başkanlık’ formülü Yeni YDH için de konuşuluyor. Anketler, şu soruya cevap arıyor: CHP’den aday olacak Sarıgül’ün arkasında sermaye desteğiyle bir ‘koalisyon’ oluşturulursa AK Parti adayını geride bırakabilir mi?”


(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: