11 Temmuz 2013 Perşembe

İhsanoğlu, eleştirilerden kurtulamıyor

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu
İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır / Kahire doğumlu ama Mehmet Akif Ersoy’un yakın dostlarından Yozgatlı İhsan Efendi’nin oğlu. Nüfus kütüğünü de Yozgat’ta tutmaya devam ediyor.

2011 ve 2012’de, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler tarafından “Medya patronu Aydın Doğan’ın Cumhurbaşkanı adayı” olduğu iddiası, siyasî alanda dikkatleri ona çevirmiş ancak İhsanoğlu bu iddiayı yalanlamıştı.

Mısır’da yapılan darbe sonrasında İİT’nin gerekli tepkiyi göstermediğine ya da yapması gerekenleri yapmadığına dair eleştiriler ve tepkiler sebebiyle İhsanoğlu, bugünlerde siyasî arenada yeniden gündemde. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisi gibi Yozgatlı olan Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol’un sunduğu ve CNN Türk’te canlı olarak yayınlanan “Eğrisi Doğrusu” programına konuk oldu.

Geçen Nisan ayının başında, Mısır’ın darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştüğünü ve kendisine tavsiyelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır değerlendirmesi şöyle:


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Hiç yorum yok: