6 Temmuz 2013 Cumartesi

Gül, parti kuracağı iddiasını tek cümleyle yalanladı

Cumhurbaşkanı Gül, Sözcü'nün iddiasını aynı gün yalanladı
Uzun zamandan beri fısıltı hâlinde kulaktan kulağa yayılan ve daha önce bazı internet sitelerinde de yayınlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu iddiası, Sözcü gazetesinde manşetten yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bu iddiayı Cumhurbaşkanlığı’nın web sitesinde tek cümlelik bir açıklamayla yalanladı. Gül, “Bugünkü Sözcü gazetesinde yayımlanan, “Gül’ün partisi hazır” başlıklı haber, tamamıyla asılsızdır” dedi.

Sözcü’nün haberinde partinin başına getirileceği iddia edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, isminin bir siyasi parti kurma iddiasıyla gündeme gelmesinden, son derece büyük üzüntü duyduğunu belirterek, bu haberi şiddetle ve esefle kınadığını bildirdi.


Haberin tamamen gerçek dışı olduğunu, hayalî ve uydurma senaryolar üretilerek kaleme alındığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu tür art niyetli ve gerçek dışı haberlere karşı, yargı yolu saklı kalmak kaydıyla, TOBB ve şahsım üzerinden siyaset yapma arzusunda olan bu çevreleri uyardığımı kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunuyorum” dedi.

Sözcü’nün iddiası neydi?

Sözcü gazetesinin haberinde, özetle şu ifadeler yer alıyordu:

“Erdoğan’ın Köşk planlarını altüst edecek, AKP’de dengeleri değiştirecek hareketlilik var. Cumhurbaşkanı Gül için parti kuruluyor. Çankaya’da genel merkez binası tutuldu… Kurucuları sır gibi saklanıyor. Ancak lideri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olacak. İktidarla arası açık olan Gülen cemaati de partiye her türlü desteği sunacak.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: