17 Temmuz 2013 Çarşamba

Göletten hamurlaşmış 15 çuval un çıktı

Göletten 15 çuval hamurlaşmış un çıktı
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibi, Topçu Göleti’ne yavru balık bıraktıkları sırada, çuvallarca unun gölete atılmış olduğunu fark etti. Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağatepe, sudan 15 çuval çıkardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, göletlere atık malzeme atılmasının yasak olduğunu belirterek, “Un çuvallarının üzerinde yazılan adresten yola çıkılarak gölete bu çuvalları kimin attığı tespit edilecektir” dedi.

1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe giren yasa kapsamında ekmek yapımında kullanılan unlarda belirli miktarda kepek olması gerektiğini belirten Özdemir, “Bazı fırınlar, bu yüzden bu un dolu şekilde gölete atmış ya da ekmek yapılamayan bozulmuş hamurları getirmiş atmış olabilir. Bu konuda gerekli araştırmalar yapılacak. Bu çuvalların kim tarafından atıldığı tespit edildiğinde de gerekli cezai işlem uygulanacak. Göletten biz 15 çuval hamur çıkardık, ulaşamadığımız yerde de daha çuvallar gözükmektedir” diye konuştu.

Hiç yorum yok: