4 Temmuz 2013 Perşembe

Gökçek: Sarıgül’ü CHP Genel Başkanı yapacaklar

Gökçek'in iddiasına dayanak olarak gösterdiği fotoğraf
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ‘baronlar’ tarafından CHP Genel Başkanı yapılacağını iddia etti.

Melih Gökçek, “TGRT Haber” televizyonu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın hazırlayıp sunduğu “Ankara’nın Gündemi” programına konuk oldu. İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ile Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanlığına getirilmesine karar verildiğini iddia etti.

Kısa bir süre önce rotahaber.com’da yayınlanan ve işadamı Rahmi Koç ile Taylan Bilgen’in Mustafa Sarıgül’le birlikte 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le görüşmelerini yansıtan fotoğrafları gösteren Gökçek, ziyaretin taziye kısmından sonrası için şu iddiada bulundu:

Melih Gökçek
“Diyeceksiniz ki, ‘oturdular, bir taziye netice itibariyle’. Ama hadi inkâr etsinler; arkasından herkese dediler ki, ‘siz dışarı çıkın. Biz dördümüz bir arada kalacağız. Bu, Melih Gökçek’in uydurması değil, kesin bilgidir. Dışarıda yüzlerce kişi bekliyor. Yaklaşık 10 dakika görüşme yaptılar. Bak, dakikasını (bile söylüyorum) Yaklaşık 8-10 dakika arası görüşme yaptılar ve o görüşmede artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni liderini Sarıgül olarak tespit ettiler. Bundan sonra Aydın (Doğan) medya grubu gerekli desteği verecek, Koç, gerekli kulisi yapacak, Süleyman Bey de zaten netice itibariyle bu konularda hiçbir zaman geride duran bir kişi değildir. Sarıgül’ün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı hayırlı uğurlu olsun. İstediği kadar yırtınsın Kılıçdaroğlu, gücü yetmez.”

Nuri Elibol, “Nasıl olacak efendim bu?” diye sorarken Batuhan Yaşar da “Nasıl olacak yani bu? Olağanüstü kurultay toplanması lâzım, imza lâzım” diye sordu. Gökçek de, “Koç isteyecek, Aydın Doğan isteyecek, Süleyman Demirel isteyecek, Kılıçdaroğlu’nun gücü yetecek!.. 3 günde ipliğini pazara çıkarırlar Kılıçdaroğlu’nun. 2 tane manşet, 3 tane haber; ‘Bu adamla bu iş gitmiyor. Bu adamla bu iş bitti. Bunun değişmesi lâzım. Kim? Sarıgül gelsin’. Olay bitti. Görüştüler ve bitti bu iş” diye karşılık verdi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: