30 Temmuz 2013 Salı

Erdoğan’dan Topbaş’a yerlilik uyarısı

Topbaş'ı davetlilerin önünde eleştirdi
Başbakan Erdoğan, İstanbul’da 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan şehir parkını, “New York’taki Central Park benzeri” diye tasvir eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ve çok sayıda ünlü sanatçının da katıldığı iftar yemeğinde, Zeytinburnu ilçesinde yapılması planlanan şehir parkına da temas etti. Erdoğan, Başkan Kadir Topbaş’ın bu parkı New York’taki Central Park’a benzetmesine tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şimdi, az önce söylüyor Sayın Başkan, gazeteler tabi başlık atıyor; ‘Central Park’. Ya niye Central Park kardeşim? İstanbul’a Central Park yakışmaz, İstanbul’a bir Şehir Parkı yakışır. Olaya böyle bakmamız lâzım. Yani illâ birilerini taklit etmemize gerek yok. Birileri bizi taklit etsin. Mesele budur ve Zeytinburnu gibi bir yerde, Veli Efendi Hipodromu’nun hemen arkasında, oradaki 500 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan -inşallah- bu şehir parkıyla gerçekten o bölge, çok daha farklı bir nefes alma imkânını bulacak. Tabi orda ciddi bir şekilde de kentsel dönüşüm değişim yaşanıyor. Onlar da hızla devam ediyor.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: