24 Temmuz 2013 Çarşamba

Canan Barlas: Koş Tayyip, koş!.. Kazanacaksın…

Canan Barlas
“Babı Ali'den Çiftetelli'ye”, “Torunlarıma Anlatamadığım Karmaşık Masallar”, “Ben Atlihassas Hayata Dokunmak İstedim”, “Her Şey Hiçbir Şeymiş”, “Eğreti Burjuvalar” kitaplarının yazarı Canan Barlas, “Koş Tayyip koş” başlıklı yazısında, Başbakan Erdoğan’ın yalnız bırakılışını özetledi.

“Ne aydınlar, ne cemaat denen grup, ne mesai arkadaşları, şöyle taş gibi demokrasi ve refah mücadelesinde duramıyorlar” diyen Barlas, kısa yazısının sonunda bu mücadeleyi Başbakan Erdoğan’ın kazanacağına dair öngörüsünü, “Koşan adam kazanıyor. Bunu isteyen halk ve istemeyen herkese rağmen” ifadesiyle dile getirdi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın eşi Canan Barlas, haberx.com’daki köşesinde yayınlanan “Koş Tayyip koş” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Koş Tayyip, koş!..

Başbakan koşuyor. Cumhuriyet tarihinin en hızlı koşucusu olarak tarihe geçebilir. Başbakan koşuyor, en yakınları bile bu koşuya ayak uydurmaya çalışırken onu yalnız bırakabiliyor. Depardaki rakipleri çoktan düştü, ama çelme takmaktan kendilerini alamıyorlar. Sağa sola devrilip duruyorlar. Dökülüyorlar. Ne aydınlar, ne cemaat denen grup, ne mesai arkadaşları şöyle taş gibi demokrasi ve refah mücadelesinde duramıyorlar.
           
Başbakanın yakın çevresi bile bu koşuyu bırakıyor. Üçüncü dönemin sonundaki ikballerini ön plana alıyorlar. ‘Başarı bizim de, o halde?’ diyorlar.

Başbakan, sağına soluna bakıyor ve koşuya devam ediyor. Önce kendi sınırlarını bir kez daha algılamak istiyor. Bakıyor, bu koşuyu halk hayranlıkla izliyor. Böylesine koşan bir adam ‘diktatör’ olmuş, halk şaşırıyor.

Başbakanın huyu suyu değişmiyor. Gücü değişiyor.

İşte bu güç dışarıyı ve içeriyi rahatsız ediyor. Bu koşan adam gitsin, yerine duran ve yürüyen adamlar gelsin diyorlar.

Koşan adamın duruşu da, konuşması da koşabilir.

Hayat tarzları konusunda koşan adama ayak uydurmak yine zor. Adam uçaklarda yaşıyor. Boş durmak yok.

‘Dur’ diyorlar, ‘yeter artık, sen koşuyorsun, biz koşamıyoruz.’ Duran adam , yürüyen adam derken,....

Koşan adam kazanıyor. Bunu isteyen halk ve istemeyen herkese rağmen.

Koş Tayyip, koş!..

Hiç yorum yok: