15 Temmuz 2013 Pazartesi

Baransu: Askerin surlarını yıktık, sıra AK Parti’de

Baransu, yolsuzluk haberleri yapacakmış
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, daha önce askerler hakkında yaptıkları haberlerle askerlerin surlarında gedik açtıklarını, o gedikten diğer gazetecilerin de girdiklerini ve surların yıkıldığını ifade ederek, “Şimdiki sur AK Parti ile ilgili. Ben bir atış yapacağım” dedi.

Baransu, haberx.com’da yayınlanan röportajında, bu konuda şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’yi soyuyorlar. 3 dönemi bitecek insanlar, Türkiye’yi soyuyorlar. 3 dönem şartından dolayı gidecek adamlar var; onların getirdikleri bürokratlar soyuyorlar. 4. dönem farklı isimler gelecek, biliyorlar. Her gelen, ekibiyle geliyor. Tanıdığım bir inşaat var; Belediye Başkan Yardımcısı, ruhsat için 300 milyar rüşvet istedi, geçen hafta. Hiçbir yasa dışı işlemi yok, sadece imza için istiyor ve bu insanın alnı secdeye gidiyor. Çok ihale biliyorum, rüşvet alınan vs. Bu dönemde de o surdaki deliği açacağız, askerde olduğu gibi o sur darmadağın olacak. Çünkü o milletin parası.”

Hakan Fidan’ın işe yaramaz bir adam olduğunu Başbakana ispatlayacağım

MİT Müsteşarı Hakan Fidan için “kafası bu işlere çalışmayan bir adam” ifadesini kullanan Baransu, “Eski MOSSAD’ın bütün elemanları Hakan Fidan’ın yanında. Hiçbiri atılmadı. Hakan’ı parmağında oynatıyorlar” iddiasında bulundu.

Kendisinin ‘bu ülkenin, bu mahallenin fırlama çocuğu’ olduğunu ve MİT’i Başbakandan daha iyi bildiğini ileri süren Baransu,  “48 kişiyi biliyorum. En üst düzeydeki kişiler. AK Partiye kapatma davası açan adamlar bunlar. Hakan’ın yanındalar. (…)  Başbakan’a da kanırta kanırta Hakan Fidan’ın beş para etmez, işe yaramaz bir adam olduğunu ispatlayacağım. Biraz zor olacak, çünkü Başbakan inanmış; ama göstereceğim Başbakan’a, bu ülkeye de göstereceğim. Hakan Fidan’ın boş bir adam olduğunu, bu ülkeye zararlı bir adam olduğunu ispatlayacağım” diye konuştu.

Cemaat-iktidar savaşında cemaat kazanır

“Cemaat-iktidar savaşında kim kazanır?” diye soranlara cevaben “cemaat kazanır” diyen Baransu, şöyle konuştu:

“Cemaatin eli temizdir, iktidarın eli kirlidir her zaman. Sadece AK Parti ile ilgili değil, tüm iktidarların eli kirlidir; çünkü hırsızlığa bulaşırlar. Millet, her şeyi görecek inşallah. Benim umudum şu: Millete bunlar göstersin kendi arkadaşlarını. Yoksa kendi yol arkadaşlarının ne kadar hırsız olduğu çıkacak ortaya, bunu saklamaları imkânsız”

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Binali Yıldırım, CHP’nin ise ya Gürsel Tekin ya da Mustafa Sarıgül olacağını ileri süren Baransu, “Her iki tarafın seçim stratejilerini yazacağım. Bu seçimde dosyalar havada uçuşabilir. Ya zımnî bir mutabakat yapacak her iki taraf da, “Siz benim yolsuzluğuma girmeyin, ben de sizin yolsuzluğunuza girmeyeyim” diyebilir ya da dosyalar havada uçuşacak. Ben uçuşması taraftarıyım; çünkü insanlar bilsinler.”

Hiç yorum yok: