30 Temmuz 2013 Salı

Aytaç Et, Çankırı’daki üretimini durdu

Aytaç Et Tesisleri
Türkiye’nin en büyük et üreticilerinden Aytaç, malî krizi aşamayınca Çankırı Çerkeş’teki tesislerinde üretimi durdurdu. Zaman gazetesinin haberine göre, şirkete kaynak oluşturmak için firmaya ait gayrimenkullerin satışı gündemde. Ramazan Bayramı’ndan sonra kaynak bulunması hâlinde faaliyetlerin düşük kapasiteyle devam ettirilmesi planlanıyor.

Firmanın ücretleri ödeyememesi üzerine yaklaşık 650 işçinin, başka şirketlerde iş aramaya başladığı belirtiliyor. Çalışanlar, firmaya bağlı diğer birimlerde de üretimin durma noktasına geldiğini iddia ederken, Zaman’a konuşan Aytaç Genel Müdürü Kemal Aktaş, et üretiminde yaşanan sıkıntının diğer birimleri etkilemesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Hiç yorum yok: