26 Temmuz 2013 Cuma

Aydıncık, ametist taşını değerlendirmekte kararlı

Ametist taşı
Yozgat’ın Aydıncık ilçesi, yarı değerli taşlar arasında yer alan ve takı-mücevher yapımında kullanılan ametist taşını değerlendirmekte kararlı.

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nin “Yarı Değerli Mücevher Taşları İşlemeciliği” kursu vermeye başlamasının ardından, kursiyerler de ilçedeki değerli taşların tanıtımına ve  değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla dernek kurdular.

Dernek üyelerinin Kaymakam Kafkas'ı ziyareti
“Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme Derneği”nin kuruluşu münasebetiyle, İlçe Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş, İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı M. Sadık Gümüş, Dernek Başkanı Mehmet Şimşek ve dernek üyeleri, Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas’ı ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkür ettiler.
Kaymakam Kafkas da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi:

Erzurum Oltu taşına rakip olabiliriz

“Bu kısa zamanda değerli taş takısı kursu öğretmeni ve kursiyerlerimizi, göstermiş oldukları gayretlerden dolayı tebrik ediyorum. Bu işe devam etmeleri açısından, bir dernek kurarak, Sayın Valimizin dediği gibi Erzurum Oltu taşına rakip olma yolunda şimdiden çalışmalara başlandı. Yapılan ve ortaya konan eserlerle bunu zaten gösterdiniz. İnşallah bu özverili çalışmalarla ilçemizin adı ülke sınırlarını da aşarak adından söz ettirir.”

Hiç yorum yok: