12 Haziran 2013 Çarşamba

Yozgat Havaalanı ÇED raporu onaylandı

ÇED Raporu onaylandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Havaalanı projesinin son Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini bildirdi.

Yusuf Başer, Yozgat’a havaalanı yapılması için yürütülen çalışmaların son hızla devam ettiğini belirterek, “Daha önce ilimizde ÇED raporu kabul edilmişti. Son olarak geçtiğimiz hafta ilgili kurumların katılımıyla düzenlenen son ÇED raporu da kabul edilip onaylanarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderildi” dedi. Başer, Genel Müdürlükte de yapılacak incelemelerin ardından Yozgat Havaalanı projesinin yapım aşamasına gelmiş olacağını söyledi.

Yozgat Havaalanı’nın yapılmasıyla birlikte Yozgat’ın ulaşımda çok önemli bir nokta hâline geleceğini ifade eden Milletvekili Başer, “Hızlı tren çalışmaları son hızla devam ediyor. İnşallah hızlı tren tamamlandığında Yozgat-Anakara arası 50 dakikaya düşecek. Yine Kayseri- Ankara hızlı tren de Yerköy’den verileceği için ilimiz önemli bir kavşak hâline gelmiş olacak. Havaalanı da yine sadece Yozgat’a değil çevre illere de hizmet verecek” diye konuştu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ferhat doğan burdan meclisbaşkanımıza ve devlet bakanı bekir bozdağa. yusuf başere sesleniyorum ne olur yozgatımıza iş sahası getirin insanlarımız artık yatak sırtında gurbet gezmesin çocuklar babalarından eşler kocalarından ayrılmasın