25 Haziran 2013 Salı

Yozgat Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaları kamulaştırarak yıkıyor

Metruk binalar yıkılıyor
Yozgat Belediyesi, görüntü kirliliğine sebep olan metruk (terk edilmiş) ve harabe hâline gelmiş binaları kamulaştırdıktan sonra yıkıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Tabi kamulaştırılan yerlerin sahiplerini de mağdur etmiyoruz. Onların rızalarını alarak para ya da arsa karşılığı anlaşıyor ve buraları yıkıyoruz” dedi. Başer, yıkılan binaların bulunduğu alanlarda çevre düzenlemesi yapacaklarını bildirdi. Başer, yıkım çalışmaları hakkında şu açıklamada bulundu:

“E-88 Karayolu şehrimizin içerisinden geçtiği için Sivas ve Ankara istikametine seyahat eden vatandaşlar, buralardaki harabe evleri görünce Yozgat’a bakış açıları farklı olabiliyordu. Fakat eski sanayi sitemizin yerine kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak yeni konutlar ve Köseoğlu mahallemizden Adliye Sarayı’na doğru kısımda yer alan harabe evlerin yıkılarak yeni bir yol olarak kazandırılması, etrafına yapılacak dinlenme yerleri, oyun parkları ile şehrimize ayrı bir hava, ayrı bir renk, ayrı bir güzellik katacaktır. Şehrimizin vitrini diye tabir edilen bu güzergâhtan doğu ya da batıya seyahat eden vatandaşlar, Yozgat’ı modern bir şehir olarak göreceklerdir.”

İşçi Durağı’ndaki ameleleri ziyaret etti

Başkan Başer, iş bekleyen amelelerin yazın sıcaktan kışın soğuktan korunmaları için belediye tarafından yapılan “İşçi Durağı”nı da ziyaret ederek buradaki amelelerle sohbet etti.

Hiç yorum yok: