21 Haziran 2013 Cuma

“Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş,
sen hâlâ anlamadın mı?”

Çağdaş Cengiz
İşçi Partisi’nin Ergenekon davasından tutuklu Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Aydınlık” grubuna bağlı Türkiye Gençlik Birliği’nin 23 Nisan 2013’te Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Millî Merkez Kurultayı”nda dile getirilenler, adeta 1 Mayıs’tan sonra gençlerin öncülük ettiği büyük sokak eylemlerinin habercisi gibi...

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yaptığı konuşmada, “Mayıs ayı, eylem ayıdır. Büyük eylemler gelecek. Hepsinin planını, programını yapıyoruz. 1 Mayıs’tan sonra da çok büyük bir yürüyüş, bizi bekliyor. Bu büyük eylemlerin sonunda varacağı nokta iktidardır” diyor.

Çağdaş Cengiz, konuşmasında şunları söylüyor:

“Biz gençler, Türkiye Gençlik Birliği olarak daha fazla inisiyatif istiyoruz. Daha fazla görev, daha fazla sorumluluk istiyoruz. Gençlerin, bu tarihî dönemde çok daha fazla önde olacağı ve ileride olacağı, bu büyük kuvvetin süvari gücü olacağı bir gerçektir. Bu gerçeği görerek biz her zaman bu sorumluluğun bize verilmesini istiyoruz. Bunlara hazırız. Biz, Hasan Tahsin olmaya da, Kubilay olmaya da, Mustafa Kemal olmaya da her zaman hazırız.

(…) Bu yarattığımız rüzgâr, onların sesini daha da kesecek. Büyük görevler, büyük sorumluluklar önümüzde. Birincisi 1 Mayıs. Emekçi bayramında cumhuriyet hareketiyle emek hareketini birleştirme noktasında en önemli somut eylemimizi gerçekleştireceğiz. İstanbul’da Taksim’de olacağız. Tandoğan’da, Ankara’da da hep beraber bayraklarımızla emeğimize, vatanımıza, namusumuza sahip çıkacağız. Mayıs ayı, eylem ayıdır. Büyük eylemler gelecek. Hepsinin planını, programını yapıyoruz. 1 Mayıs’tan sonra da çok büyük bir yürüyüş, bizi bekliyor.

Bu önemli görevi, sorumluluğu yerine getirecek olan bizler, bir kere şunu göreceğiz: 18 Mart’ta mütalâa okudular, 63 subayımıza müebbet hapis cezasını dile getirdiler. Şimdi 63 âkil adam onun karşısına koyuyorlar, 18 Mart’ta bu işi yapanlar. 21 Mart’ta sözde ‘barış’ diye ifade ettikleri ama İslâm bayrağı altında –sözde İslâm bayrağı altında- Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi kana bulayacak yol haritalarını dile getirdiler, PKK liderinin ağzıyla. Amerikan emperyalizminin bu kuklalarının, o, o kuklalarının konuştuğu günler, bundan sonra geride kalmıştır. Dün onlar konuştu, artık bizim günlerimiz geliyor, biz konuşacağız. Mayıs ayı da onun en yüksek sesinin çıkacağı dönemdir. Millî Merkez’in de burada büyük sorumluluklar alacağını zaten biliyoruz. Bu büyük eylemlerin sonunda varacağı nokta iktidardır. Sonunda varacağı nokta, Atatürkçülerin, vatanseverlerin, devrimcilerin iktidarıdır.”

Hiç yorum yok: