21 Haziran 2013 Cuma

Baransu’dan haberi yalanlayan Arınç’a:
Allah adına yemin edebilir misiniz?

Baransu, istifa haberinin arkasında
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, 10 Haziran tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Başbakanla tartışıp kuruldan ve hükümetten istifa ettiğine dair haberini yalanlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Bu açıklamanızın doğru olduğuna, inandığınız Allah adına yemin edebilir misiniz?” diye sorarak cevap verdi. Baransu, Taraf gazetesinde şunları kaydetti:

“Bugüne kadar sayısız haberin resmî açıklamayla yalanlanmaya çalışıldı. Hep sustum. Zamanın beni haklı çıkaracağını bekledim. Ve zaman, “yalan” denilen haberlerin doğru olduğunu gösterdi. Sayın Bülent Arınç, size duyduğum saygı gereği ve açıklamalarınızdaki “insaf” sınırını aşan “fitne” ithamlarınız ilk kez bir açıklama yapmamı zorunlu kıldı. Ve yine ilk kez kamuoyunun alışık olmadığı “olağan dışı” bir açıklama yapacağım.

Sizin Allah inancınızın sağlam olduğuna inanırım. O gün Köşk’te ve Başbakanlık’ta yaşananlar, ayrıntılar, o stresi yaşayanlarca biliniyor. Ayrıntılara girmeye gerek yok. Ancak, sizin ve benim inandığım Allah’ın adı, tüm bu ayrıntıları hükümsüz kılıyor. Bu açıklamanızın doğru olduğuna, inandığınız Allah adına yemin edebilir misiniz? Son sözüm budur.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: