21 Haziran 2013 Cuma

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:
AK Parti, milliyetçi oyları çekmeye başladı

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Taksim Gezi Parkı olayları sürecinde Başbakan Erdoğan’ın sergilediği tavır sebebiyle AK Parti’nin milliyetçi oyları çekmeye başladığını ileri sürdü.

“Bugün” televizyonunda yayınlanan “Erkam Tufan’la Analiz” programında gündeme dair soruları cevaplayan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Başbakan Erdoğan’ın, sol örgütlerle dövüşen bir milliyetçi cephe lideri gibi görülmeye başlandığını belirterek, bu süreçte ‘en tedirgin olması gereken partinin MHP olduğunu’ söyledi. Prof. Arıboğan, önümüzdeki milletvekili genel seçiminde AK Parti’nin % 50 oranında oy alabileceğini düşündüğünü söyledi.

Arıboğan, Mahallî İdareler Genel Seçimi’nde ise Taksim Gezi Parkı olayları sebebiyle oluşan tepkiselliğin İstanbul’da seçimi AK Parti aleyhine etkileyebileceğini ifade etti.

Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan Arıboğan, “çözüm süreci”ne dair görüşlerini de dile getirdi.

Silahların sustuğu “çözüm süreci”nde 2 bin kişinin dağa çıktığına dair basında yer alan habere dair görüşü sorulan Arıboğan, Kürt bölgesinin şu anda dünyanın en tehlikeli bölgesi olduğuna işaret ederek, Irak, İran ve Suriye tehdidi varken PKK’nın bir de Türkiye’de cephe açması için ‘çok az akıllı olması gerektiğini’ söyledi.

Arıboğan, ‘Akil İnsan’ olarak Başbakanlığa sunacağı raporun ana temasının, her alanda “Büyük Türkiye için büyük demokratikleşme paketi” tavsiyesi olacağını kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: