22 Mayıs 2013 Çarşamba

“Yozgat, alışverişini Kayseri’de, milliyetçiliğini ilçelerde yapar, Yozgatlılığı da gurbette yaşar”

Tarık Yılmaz
İleri gazetesinin Haber Müdürü Tarık Yılmaz, Yozgat halkının kendi şehrine bakış açısını tahlil ettiği “Yozgat’ta Yozgat’ı beğenmemek” başlıklı yazısında, “Alışverişini Kayseri’de, milliyetçiliğini ilçelerde, Yozgatlılığı da gurbette yaşamaya çalışan Yozgatlı için en büyük günah keçisidir Yozgat! Yozgat’ı beğenmemek, eleştirmek veya yerden yere vurmakla sorunu halletmiş, kendimizce üzerimizden bir şeyleri atmış oluyoruz sanki” diye yazdı.

Bu eğilimin, Yozgat’ta yaşayan ancak Yozgatlı olmayan esnafı ve işadamlarını bile rahatsız ettiğini belirten Yılmaz, farklı şehirlerden gelen insanlar bile Yozgat’ı sahiplenirken, Yozgat halkının kabahati sürekli başkalarının üzerine atıp şikâyetçi olmanın ötesine geçemediğini kaydetti.

Yozgatlıların çalışmak yerine laf ve eleştiri üretmelerini eleştiren Yılmaz, “Bir halı misali silkeledikçe, toz değil insan çıkıyor memleketten. Olanları da kaçırıyor, şükür diyoruz. Yozgat’ı beğenmemek yerine üzerimize düşen görevi yerine getirip, sonra şükretsek sanırım yerden yere vurmadan önce düşünülecek ayrıntı olsa gerek” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: