24 Mayıs 2013 Cuma

“Yerköy Belediye Başkanı Ağaoğlu, tekrar aday olabilmek için bulvara Bozdağ’ın adını verecek”

Saygı Öztürk
Yozgatlı gazetecilerden, Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nun, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın itirazına rağmen Atatürk Bulvarı’nın adını “Bekir Bozdağ Bulvarı” olarak değiştirmeye kararlı olduğunu ifade ederek, bunu gelecek seçimde de aday olmak istemesine bağladı.

Saygı Öztürk, “Yerköy Belediyesi, "Atatürk" adını kaldırmak için hangi bakanın adını kullanıyor?” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

Yozgat’ın Yerköy ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, 8 kilometrelik Atatürk Bulvarının 7 kilometresine “Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bulvarı” adını verilmesini sağladı. SÖZCÜ bu durumu duyurdu. MHP’li üyeler, “Biz eski Belediye Başkanı Nafiz Faruk Erbaş’ın adının caddeye verilmesi için oy kullanmıştık” dediler, Bozdağ için verdikleri öne sürülen oyları, kaymakamlığa verdikleri dilekçeyle çektiklerini bildirdiler.

Atatürk Bulvarına, Bekir Bozdağ adının verilmesine, Bozdağ’ın karşı çıkacağını, böyle bir isim değişikliğini kabul etmeyeceğini belirtmiştim. Yerköy CHP İlçe Başkanı Sancak Yılmaz da bu görüşteydi. Nitekim, Bekir Bozdağ, Yerköy Belediye Başkanı Ağaoğlu’na gönderdiği yazıda şöyle dedi:

“Adımın bir bulvara verildiğini basından öğrendim. İsmimin verildiği bulvarın isminin, öncelikle eski hale getirilmesini, bu mümkün değil ve isim değişikliği gerekli ise aynı caddeye yeni isim olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğü için Yerköy’ün en son şehidi Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın isminin verilmesini belediye başkanı ve meclis üyelerinden önemle rica ediyorum.”

Başkan: Yine de vereceğim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ne kadar “benim adımı vermeyin” dese de, AKP’li Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, gelecek seçimde aday olabilmek adına Atatürk Bulvarına, Bozdağ’ın adını vermeye kararlı.

Dün kendisiyle telefonla konuştum. “Bekir Bey, adının bulvara verilmesini istemiyor. Ancak, biz yine de o bulvara Bekir Bozdağ adını vereceğiz. Yolları asfaltlattıktan sonra Bekir Bozdağ Bulvarı tabelalarını dikeceğiz. MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarını çektiklerine ilişkin dilekçeleri geldi. Verilmiş oy çekilemez. Bu çocuk oyuncağı değil. MHP’liler de, CHP’liler de, Bekir Bozdağ da istemese de o bulvara Bekir Bozdağ Bulvarı adını verdik, bunu da değiştirmemeye de kararlıyım” dedi.

Yerköy Belediye Başkanı ilçede bir caddeye Bekir Bozdağ adının verildiğini de, önceki AKP’li başkan döneminde de İsmet İnönü Bulvarının adının kaldırılıp yerine bir iş adamının adının verildiğini de hatırlamıyor olabilir. 1 Ekim 2010 tarihinde Yerköy Belediyesi mahalle ve cadde isimlerini değiştirmiş. Örneğin Yenimahalle’nin adı Haşim Kılıç Mahallesi, TOKİ blokları ana caddesine Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, TOKİ konutları içindeki caddelerden birisine Bekir Bozdağ, diğerine ise o dönem AKP Milletvekili olan Abdülkadir Akgül Caddesi adı verilmiş.

Yerköy’ün AKP’li Belediye Başkanı, Atatürk adını kaldırmak için Bekir Bozdağ’ın adını kullanıyor…Bu da, hemşerimize yapılan haksızlık, Yerköylülere saygısızlıktır…

Hiç yorum yok: