6 Mayıs 2013 Pazartesi

Üniversiteliler Hıdrellezi Bozok’ta kutladı

Öğrenciler gün boyu eğlendi
Prof. Dr. Öcal Oğuz’a göre, eski halk takviminde ‘yılbaşı’ olarak kabul edilen ancak günümüzde ‘bahar bayramı’ kutlaması olarak takdim edilen Hıdrellez (Hıdırellez), Çamlık Millî Parkı’nda düzenlenen kutlama programının yanı sıra Bozok Üniversitesi’nde de özel bir programla kutlandı.

Erdoğan Akdağ Kampüsü Merkezî Yemekhane binasının önünde düzenlenen etkinlikte, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından şiirler okundu. Gül ağacına dilek bırakma, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu halk oyunları ekibi gösterileri, çuvalla koşu, yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları ve müzik eğlence programı gerçekleştirildi. Etkinliğin sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Hıdrellez kutlama programına Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Genel Sekreter Vekili Levent Şimşek, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, akademik ve idarî personelle öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, “Hıdırellez bahar bayramı geleneğini yaşatmak için üniversitemizde etkinlik düzenliyoruz. Dünyanın birçok yerinde coşku ile kutlanmakta olan Hıdırellez bahar bayramı, bolluğu, bereketi ve barışı temsil eder. Bahar bayramının ülkemizde de bolluk, bereket ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Etkinliklere Bozok Üniversitesi’nin AB Gençlik Projesi kapsamında Letonya, İspanya, İtalya, Macaristan, Romanya ve Estonya’dan Yozgat’a gelen öğrenciler de katıldı. Öğrenciler, oyunlar oynayıp halaylar çekerek diğer öğrencilerin coşkusuna ortak oldular.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: