17 Mayıs 2013 Cuma

TESKOMB Genel Başkanı Akgül:
Yeniden milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum

Abdülkadir Akgül
Eski AK Parti Yozgat Milletvekili, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat’ta kendisine gösterilen ilgiden dolayı Yozgat’a daha sık geleceğini ancak bunun yeniden milletvekili adayı olacağı şeklinde yorumlanmamasını istedi.

Milletvekili olana kadar Yozgat’la ilgili bir düşüncesi olmadığını ifade eden Akgül, milletvekili olduktan sonra bu konuda kendine geldiğini söyledi. Akgül, “ ‘Acaba yeniden bir milletvekilliği düşüncesi var da onun için yatırım amaçlı mı geldi?’ denebilir. Hayır; böyle bir şey düşüncem olmadı, olmaz da. Sadece kendime getirdi” dedi.

Yozgat’ta halk arasında Akgül’ün önümüzdeki Milletvekili Genel Seçimi’nde yeniden aday olmak istediğine dair rivayetler dile getiriliyordu. Akgül, geçen Nisan ayının sonunda TESKOMB tarafından Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Esnaf Bilgilendirme Toplantısı’na katılan ve daha önce ‘millî içkimiz ayrandır’
 diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, üzerinde ‘Dünya lideri Erdoğan, millî içeceğimiz ayran’ yazılı yayık hediye etmişti.

Yozgat’ta incelemelerde bulundu

Eski AK Parti Yozgat Milletvekili, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte Yozgat’a gelerek Vali Abdülkadir Yazıcı’yı, Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ve AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nı ziyaret etti; Sarıkaya ve Sorgun ilçelerinde yapımı devam eden yüksekokullar ile merkez ilçede yapımına başlanan Spor Vadisi’nde incelemelerde bulundu.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Akgül’ün ziyareti münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki süreçte devam edecek olan Spor Vadisi ile ilgili de Genel Başkanımızın desteklerini bekliyoruz. Hem Yozgat’a, Yozgatlıya göstermiş olduğu yakın ilgi ve alâkadan dolayı TESKOMB Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekilliği beni kendime getirdi

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de, Yozgat’ta kendisine gösterilen ilgiden dolayı Yozgat’a daha sık geleceğini belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Ben Yozgat’ta milletvekili olana kadar Yozgat’la ilgili hiçbir düşüncem olmadı. Yozgat ile ilgili bir çalışmam olmadı. Sadece Ramazanlarda kendi memleketime, yardıma ihtiyacı olan insanlara gıda yardımı gibi, en büyük ilgim oydu. Milletvekili olduktan sonra özellikle de son seçim döneminde hem il teşkilatının, özellikle de bayanların yapmış olduğu çalışmalar, bizi kendimize getirdi. Yozgat’la ilgili biraz daha Yozgat’ın dışında olan insanların belli bir yerde karınca kararınca ne kadar gücü varsa belli bir şekilde Yozgat’a hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. ‘Acaba yeniden bir milletvekilliği düşüncesi var da onun için yatırım amaçlı mı geldi?’ denebilir. Hayır; böyle bir düşüncem olmadı, olmaz da. Sadece kendime getirdi.”

Özel sektörün de girmesi lâzım

Yozgat’a hizmet konusunda kendisinden çok sayıda talepte bulunulduğunu belirten Akgül, şunları söyledi:

“Gelen taleplerin bazılarını yerine getiriyoruz, bazılarını getiremiyoruz. Taleplerini yerine getiremediklerimizi de ‘başından savıyor’ denmemesi için yetkilileri getiriyorum. Bu gün Halk Bankası Genel Müdür Yardımcımızla birlikte Yozgat’a geldik. Valimizin hazırladığı Spor Vadisi, çok güzel bir proje. Yozgat’a Yozgat katacak bir proje ve bunun için de ne Özel İdare’nin ne sadece hükümetlerin çabasıyla olmaz. Özel sektörlerin de girmesi lâzım ki özellikle Halk Bankası, Ziraat Bankası, çoğu yerlerde buna göre büyük reklam amaçlı yardımda bulunabiliyor. Onun için de bunlara büyük katkısı olur diye orayı da gezdik. Ayrıca daha önce yüksekokul yaptırmak için bir söz vermiştik. Bir de orayı yerinde görsünler de son rötuşlarını yapsınlar, bu sene öğrenci alalım diye elimizden ne gelirse sizin bir kardeşiniz olarak yapmak için çabalıyorum.”

Hiç yorum yok: