4 Mayıs 2013 Cumartesi

Sorgun’daki kamulaştırma çalışmasında anlaşma sağlanamadı: Fiyata ve kavşak ismine tepki var

Anlaşma sağlanamazsa konu yargıya taşınacak
Sorgun’da Şeker Fabrikası Kavşağı’nda, Kayseri, Samsun, Sivas ve Yozgat yollarının kesiştiği noktada, üzerine köprülü kavşak yapılması planlanan arazinin kamulaştırılmasında anlaşma sağlanamadı.

Arazi sahipleri adına konuşan Ali Demirdağ, kendilerine dönüm başına 7 bin lira teklif edildiğini, oysa  aynı yerdeki emsal arazilerin değerinin bu fiyatın çok daha üzerinde olduğunu belirterek, teklifi imzalamadıklarını söyledi.

Sorgun’daki kavşağa ‘Çekerek’ ismi verilir mi?

Demirdağ, Köprülü kavşağa “Çekerek Köprülü Kavşağı” isminin verilmek istendiğini de belirterek, bunun tam bir skandal olduğunu ve bunu da kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyledi. Demirdağ, “Sorgun bu kadar mı sahipsiz? Köyleri ile 80-90 bin nüfusa sahip bir ilçenin ortasına köprülü kavşak yapıyorsunuz,  10 bin nüfuslu bir ilçenin (Çekerek’in) ismini vermeye kalkıyorsunuz. Bu tam bir skandaldır ve asla kabul edilemez” diye konuştu.

Karayolları 6. Bölge yetkililerinden Kontrol Mühendisi Selim Tokşen de yaptığı açıklamada, karşılıklı görüşmeler yoluyla fiyat konusunda anlaşılmaması durumunda, konunun mahkemeye taşınacağını ve bu yolla kamulaştırmaya gidileceğini söyledi.

(Kaynak: sorgunpostasi.com)

Hiç yorum yok: