31 Mayıs 2013 Cuma

Sarıkaya, sağlık ve kültür turizmi ile kalkınacak

Tarihî Roma Hamamı kalıntıları
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Sarıkaya İlçesi’nde yapımı devam eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile tarihî Roma Hamamı sayesinde ilçenin sağlık ve kültür turizmi bakımından bir cazibe merkezi hâline geleceğini söyledi.

Vali Yazıcı, tarihî Roma Hamamı’nın toprak altında kalan diğer kalıntılarının da ortaya çıkarılmasının ardından, turistik turların güzergâhı içerisinde yer alacağını kaydetti.

Vali Yazıcı ve Rektör Uçar Sarıkaya’da

Vali Yazıcı ve Rektör Uçar, incelemelerde bulundu
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile birlikte, Sarıkaya İlçesi’nde yapımı devam eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile tarihî Roma Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı’nın incelemelerine Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de refakat etti.

Yapımı devam eden yüksekokul
Vali Yazıcı, burada yaptığı değerlendirmede, yüksekokulun ilçeye çok büyük katma değer sağlayacağını ifade etti. Yazıcı, yüksekokulun 150 dönümlük arazi üzerinde bulunduğunu ve buraya 250 kişilik bir öğrenci yurdunun yapılacağını, çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını ve bu kapsamda da Kasım ayında ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını anlattı. Yazıcı, ayrıca ilçede bulunan termal suyun 6 litresinin okula getirileceğini söyledi.

Tarihî Roma Hamamı
İlçede bulunun tarihî Roma Hamamı’nın toprak altındaki diğer kalıntılarının da ortaya çıkartılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Yazıcı, Türkiye’de içerisinde hâlen sıcak su bulunan sadece 2 tarihî kalıntının bulunduğunu, bunlardan birisinin de Sarıkaya’daki Roma Hamamı olduğunu söyledi.

Roma Hamamı’nın turizme kazandırılması için Nevşehir Kapadokya, Sarıkaya tarihî Roma Hamamı, Sorgun Kerkenez Harabeleri, Aydıncık Kazankaya Kanyonu ve Çorum Hattuşaş’ı kapsayan bir turizm güzergâhının oluşturulabileceğini ifade eden Vali Yazıcı, tur güzergâhındaki yolların bu minval üzere tanzimi için çalışılacağını söyledi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: