31 Mayıs 2013 Cuma

Pilav Şenliği’nde gönüller şenlendi

Pilav Şenliği, tam bir şenlik oldu
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Ahmetfakılı Beldesi’nde, Ahmetfakılı İlk ve Ortaokulu tarafından bu gün düzenlenen geleneksel Pilav Şenliği, belde halkını bir araya getirdi.

Pilav Şenliği’ne, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılınç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kurum kuruluşların müdürleri ile belde halkı katıldı.

Başer - Şimşek - Yazıcı - Kılıç
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Ahmetfakılı İlk ve Ortaokulu Müdürü Mustafa Tuncer, bu yıl Pilav Şenliği’nin üçüncüsünü düzenlediklerini, bu tür sosyal faaliyetlerle öğrencilerin eğitim hayatlarında daha aktif olmalarını sağlamayı ve öğrencilere okulu daha fazla sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Yazıcı da yaptığı konuşmada bu tür faaliyetlerin belde halkı arasında birlik ve beraberliği kuvvetlendirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

Vali Abdülkadir Yazıcı
“Pilav Şenliği, yöremizde, bölgemizde yaygın olarak yapılan bir faaliyettir. Tabi burada asıl olan yemek yeme değil özellikle çevre belediye ve köylerden gelen vatandaşlarımızı bir araya gelmektir. Bugün burada Ahmetfakılı Belediye Başkanımızın gayretleri ve İlk ve Ortaokulumuz öğrencilerinin yoğun çabalarıyla hazırlanan şölende bir araya gelerek bu güzelliği yaşıyoruz. Bu açıdan bu sosyal faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda da bu güzel birliktelik devam eder.”

Mehter konseri
Şenlikte ayrıca Sorgun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun Mehter Takımı gösterisi misafirler tarafından coşkuyla izlendi. Daha sonra dev kazanlarla hazırlanan pilav, davetlilere ikram edildi.

Etli pilavı çok beğendiler
Karakız Belediyesi’ni ziyaret

Başkan Erdal, Vali Yazıcı'ya bilgi verdi
Vali Abdulkadir Yazıcı, Pilav Şenliği’nin ardından Karakız Beldesi’ne giderek Belediye Başkanı Durmuş Erdal’ı ziyaret etti. Başkan Durmuş Erdal ile bir süre görüşen Vali Yazıcı, beldede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hiç yorum yok: