13 Mayıs 2013 Pazartesi

Ovacık Köyü Kur’ân Kursu’nun açılışını
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer yaptı

Başer, Ovacık Köyü'nde Ku'ân Kursu'nun açılışını yaptı
Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık Köyü’nde yapımı tamamlanan cami, Kur’ân Kursu ve lojmanları, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Milletvekili Başer’in yanı sıra, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün, Belediye Başkanı Davut Karadavut, İlçe Müftüsü Abdullah Yalman, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve köy sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdullah Yalman ibadethanelerin önemine değindiği konuşmasında cami ve Kur’ân kurslarının, bulundukları yerlerin adeta nazar boncukları ve cehaletle mücadele merkezleri olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Lütfullah Ün de, Kur’ân kurslarının toplumun dinini en iyi şekilde öğrenmeleri için çok önemli bir yer olduğunu belirterek, camilerin de birlik ve beraberliğin sağlanmasında ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Başer: Camiler ve Ku'ân kursları topluma ışık tutuyor
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, insanların manev ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşıladıkları camilerin ve Kur’ân kursların topluma ışık tuttuğunu ifade etti.

Son yıllarda çocuklara cami alışkanlığının kazandırılmasına yönelik olarak düzenlenen etkinlikleri yakından takip ettiklerini belirten Başer, “Buralarda dinini en iyi şekilde öğrenen çocuklarımız, aldıkları maneviyatla inanıyorum ki başta ailesi olmak üzere topluma, ülkesine, devletine ve milletine faydalı birer birey olarak yetişeceklerdir. Bu vesile ile bu ibadethanelerimizin köyümüze, beldemize, ilçemize ve Yozgat'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Hiç yorum yok: