29 Mayıs 2013 Çarşamba

On beşinci ilçe: Bozok Üniversitesi

Öğrenci sayısı 12 bine çıkıyor
Halen 10 bin öğrencisi bulunan ve 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci sayısının 12 bine yükselmesini bekleyen Bozok Üniversitesi, şehre ilave ettiği nüfus varlığı, binaları ve tesisleriyle adeta Yozgat’ın on beşinci ilçesi hâline geliyor.

Üniversite geliştikçe şehrin de geliştiğini ifade eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, hızla devam eden yapılaşma sürecini tamamladıktan sonra akademik alana daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.

Rektör Uçar, ancak bilim ve teknoloji ürettiği müddetçe gerçek anlamda bir üniversite olacaklarını kaydetti.

Hedeflerinin il merkezinde güçlü bir kampüs ve daha sonra ilçelere yüksek okul açmak olduğunu ifade eden Rektör Uçar, “Marka bir üniversite, marka bir kampus, her zaman öğrencilerin tercih edeceği üniversite hâline getirir. Bu mantıkla biz ilçelerimize temkinli yaklaşıyoruz” dedi.

Uçar, şu değerlendirmede bulundu:

“Akdağmadeni ilçemizde zaten yüksekokul vardı, orayı güçlendiriyoruz. Yine Akdağmadeni ilçemize Sağlık Yüksekokulu kurulma kararı çıktı. Yerköy ve Boğazlıyan öğrenci aldı ve ilk mezunlarını verdi. Sorgun ve Sarıkaya’da yarım inşaatlar vardı. Sorgun’un inşaatı yeniden ihale edildi; bu yıl bitmiş olacak ve öğrenci alacak. Sarıkaya’da yarım inşaatında son aylarda canlanma görüyoruz, bitirme gayretleri var. Önümüzdeki hafta içerisinde Sarıkaya’yı ziyaret ederek durum tespiti yapıp yol haritası çıkaracağız. Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerimize de yüksekokul konusunda hayırseverlerin çalışmaları var. Kadışehri ilçemizde bir program açtık, Şefaatli’de hayırsever vatandaşın katkılarıyla bir yüksek okulun temeli atıldı.”

Hiç yorum yok: