2 Mayıs 2013 Perşembe

- O fotoğrafın orada ne işi var?
- Güzel bir işi farklı mecralara çekmeyin!

Soru kitapçığındaki eleştiriye sebep olan fotoğraf

Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Yozgat Eğitimciler Derneği tarafından ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen “Herkes O’nu Okusun, Okullar Hayat Bulsun” başlıklı ‘Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve anlaşılmasına dair’ sınavın soru kitapçığında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in fotoğrafına yer verilmesini eleştirerek, “O resmin ne işi var çocuklarımızın deneme sınavında?” diye sordu. Bayrak’ın eleştirisi, ulusal basında da yer aldı.

Yozgat Eğitimciler Derneği de, bu eleştiriye karşılık yaptığı açıklamada, “Zorlama yorumlarla güzel bir işi farklı mecralara çekmenin Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi’nin vizyonuna uygun olmadığını değerlendirmekteyiz. En iyimser bir ifadeyle bu açıklamayı kişisel bir yorum olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Bayrak: Kim diyorsun, kimin reklamı yapılmış?

"Başer'in reklamı etik değil"
Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Yozgat Eğitimciler Derneği tarafından ilk ve ortaokullar arasında geçen hafta düzenlenen “Herkes O’nu Okusun, Okullar Hayat Bulsun” başlıklı ‘Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve anlaşılmasına dair’ sınavın soru kitapçığında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in fotoğrafına yer verilmesini eleştirdi. Bayrak, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Soru kitapçığının ön yüzünde ‘Herkes O’nu (SAV) okusun. O’nun (SAV) ahlâkı Kur’ândı. Hz. Aişe (R.A)’ ifadesine yer verilmiştir. Buraya kadar her şey güzel, hoş. Sonraki sayfayı çevirdiğinizde Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer Beyefendinin tam sayfa resmi nazara çarpmaktadır. Evet herkes O’nu (SAV) okusun, herkes O’nu (SAV) arasın ve bulsun, Belediye Başkanı Yusuf Başer’i değil. O resmin ne işi var çocuklarımızın deneme sınavında? Kim diyorsun, kimin reklamı yapılmış, bir düşünün. Bu itibarla reklamlar alınsın, malum yapılan hizmetin bir maddi yükü var. Sponsorlar bulunsun. Bu gayet tabii, gayet doğal bir durumdur. Nitekim son sayfada bu ulvi hizmete katkıları dokunan destekçilere isim isim yer verilmiş. Ne güzel. Lakin böylesine hayırlı bir işte Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in resminin afişe edilmesi, Başkan Beyin şahsının reklamının yapılması hiç etik bir davranış değildir.”

Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Valiliği’ni konunun araştırılması yönünde soruşturma açmaya davet etti.

Yozgat Eğitimciler Derneği: Güzel bir işi farklı mecralara çekmeyin

Yozgat Eğitimciler Derneği, Seyfi Bayrak’ın eleştirisine yazılı açıklama ile cevap verdi.

"Farklı mecralara çekmeyin"
Açıklamada, Yozgat Eğitimciler Derneği’nin, kurulduğu günden itibaren Yozgat eğitiminin üst seviyelere çıkması için çaba gösterdiği, Yozgat kamuoyunca bilinen ve takdir edilen pek çok proje ve faaliyete imza attığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Eğitim camiamızda sivil toplum kuruluşu olarak özel bir yeri olan Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi, bu güne kadar çeşitli faaliyetlerde bulunmuş, derneğimiz de Yozgat’ın eğitimi menfaatine yapılan faaliyetlerine samimi bir şekilde, hiçbir beklentisi olmadan destek vermiştir. Dernek olarak yaptığımız tüm faaliyetlerde yapıcı bütün eleştirileri dinlemek, her düşünceden insanların fikirlerini alarak ortak akıl oluşturmak bizim kültürümüzün gereğidir. Derneğimizin de paydaşları arasında bulunduğu “Herkes O’nu Okusun, Okullar Hayat Bulsun” isimli Peygamber Efendimizin (SAV) hayatının okunması ve anlaşılmasına dair yarışma, diğer faaliyetlerde olduğu gibi hiçbir beklentiye girilmeden ve “hesaplar” yapılmadan düzenlenmiştir. Ancak bu faaliyetle ilgili Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi’nin eleştirilerini doğrudan basın açıklaması yaparak iletmesi ve dernek olarak bizlerin hiç düşünmediği “fırsat hasatları” peşine düşmesi, bizleri üzmüştür.

Ayrıca, dünyanın her yerinde yapılan sosyal sorumluluk projelerinde belediyelerin destek vermesi, işin içinde bulunması, vizyon sahibi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bunun böyle olduğu herkes tarafından kabul edilirken, zorlama yorumlarla güzel bir işi farklı mecralara çekmenin Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi’nin vizyonuna uygun olmadığını değerlendirmekteyiz. En iyimser bir ifadeyle bu açıklamayı kişisel bir yorum olarak değerlendiriyoruz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: