15 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Ufuk gazetesi yazarı Mermertaş:
Acemi birliğinin Yozgat’a geleceği kesinleşti

Mermertaş'tan iddialı açıklama!
“Yeni Ufuk” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş, son günlerde Yozgat’ın birinci gündem maddesi hâline gelen ‘büyük şehirlerdeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması’ konusunda edindiği bir bilgiyi okuyucuları ile de paylaştı.

Mermertaş, “Emanetimiz verilecek ama nereye kurulacak?” başlıklı yazısında, Yozgat’a yeni bir askerî birliğin kurulacağının kesin olduğunu iddia etti. “1974’te alınan emanetimiz geri iade edilecek; bu kesin. Siyasiler ‘yok’ dese de son 2 yıldır bir çalışma yapılıyor” diyen Mermertaş, konunun sulandırılmaması için fazla dillendirilmediğini ileri sürdü.

Konunun asıl önem taşıyan başka bir boyutunun, acemi birliğinin nereye kurulacağı olduğuna dikkat çeken Mermertaş, düşünülen alternatifler arasında merkez ilçenin olmadığını ima etti.

Mermertaş, “Biri çıkıp ‘Acemi birliği Sarıkaya-Boğazlıyan arasına kurulsun’ derse ne olur? Ya da bir başkası ‘Sorgun-Akdağmadeni’, bir başkası, Yerköy-Çiçekdağı’. Kıyamet kopar. Fikir üretiyorum, farkında mısınız? Merkez hiç yok. Anlayın. Herkes fikrini söyleyip birliğin kurulabilecek noktalar masaya konmalı. Konmalı ki, yarın belediye, Milli Emlak, o bölgelerle alâkalı tasarruf uygulamasın” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: