31 Mayıs 2013 Cuma

Mahkemece mühürlenen Katı Atık Bertaraf Tesisi, Belediyenin ilâve tesisleriyle yeniden açıldı

Mühürlenen tesis yeniden açıldı
Çevre ve insan sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle 22 Nisan 2013 tarihinde mahkeme kararı ile kapatılıp mühürlenen Katı Atık Bertaraf Tesisi, Yozgat Belediyesi’nin tesislere ilâve olarak sızıntı suyu arıtma tesislerini de faaliyete geçirmesiyle birlikte, yeniden hizmete açıldı.

Tesislerde incelemede bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer, basına yaptığı açıklamada, Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne 2 Milyon Liralık yatırım yaparak daha modern hâle getirdiklerini söyledi.

Yusuf Başer, Yozgat Belediyesi’nin daha önce ‘En Çevreci Belediyeler’ yarışmasında ikinci olduğunu hatırlatarak, “Belediyemiz, Biyolojik Arıtma Tesisi, Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, Tıbbî Atık Depolama Tesislerini yapmıştı. Son olarak Tıbbî Atık Bertaraf Tesisi ve katı atıktan sızan suların arıtılması için sızıntı suyu arıtma tesislerini kurduk ve çalışmaya başladı” dedi.

Yeni yapılan tesislerinin maliyetinin yaklaşık 2 milyon Lira olduğunu kaydeden Başer, şunları söyledi:

“Şu anda Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’mizin sızıntı havuzunda biriken kirli sular, arıtılarak tekrar temiz bir şekilde doğaya bırakılmaktadır. Arıtılıp doğaya bırakılan suların hiçbir zararı bulunmamaktadır. Bu suyu evcil ve yabanî hayvanlar içebilir, sulamada kullanılabilir. Daha önce çevredeki köylerimizin şikâyetleri vardı. Şikâyetlerin tamamen yersiz olduğunu görüyoruz. Tesisin hem çevresel olarak hem de işlevsel olarak doğaya en ufak bir zarar vermediği gibi çalışmalar çok ciddi anlamda da titizlikle yapılmaktadır. Daha önce sızıntı havuzunda biriken kirli sular, vidanjörle biyolojik arıtma tesisine taşınıyordu. Yapılan yeni sistemle bu sular yerinde arıtılıp tekrar doğaya bırakılıyor. Bizim şu anda kullandığımız sistemi Türkiye’de bizle birlikte 4 belediye kullanmaktadır.”

Hiç yorum yok: